Denemarken naar huis, kwartfinales bekend


world face

Dag twaalf van het IIHF wereldkampioenschap A-landen in Finland. Zes wedstrijden werden er gespeeld. Denemarken dacht na de winst op Canada dat ze wel door zouden gaan naar de kwartfinales. Maar Slowakije dacht er wat anders van.

Kwartfinales

Duitsland – Tsjechie
Zweden – Canada
Finland – Slowakije
Zwitserland – USA

Hieronder de headlines met de samenvattingen.

LEES OOK: Edmonton op matchpoint, Rangers maakt gelijk tegen Hurricanes

Duitsland – Zwitserland 3-4 SO

Duitsland leek op weg naar de groepswinst maar Zwitserland wist ze toch pootje te lichten tijdens de shootouts. Nico Hischier (New Jersey) scoorde de game winning shootout. Bij Duitsland werden ze alle gemist.

Zweden – Letland 1-0

Zweden had het erg lastig tegen de Letse goalie Arturs Silovs (Vancouver). Alleen William Nylander (Toronto) wist hem op de powerplay te passeren. De Zweedse goalie Linus Ullmark (Boston) pakte een shutout door alle 21 schoten van de Letten te stoppen.

Slowakije – Denemarken 7-1

Denemarken dacht na de winst op Canada dat ze wel door zouden gaan naar de kwartfinales. Maar ze hadden niet gerekend op Slowakije. Die moesten met drie goals verschil winnen. Het werden er zes. Tomas Tatar (New Jersey) scoorde twee goals en Simon Nemec (Nitra) het Slowaakse talent, top tien draft 2022, pakte vier punten met drie assists en een goal.

U.S.A. – Noorwegen 4-2

Twee spelers van Minnesota kwamen de Amerikanen versterken. Die zorgde in ieder geval voor de 2-0 na twintig minuten. Ryan Hartman en Matthew Boldy scoorde de eerste twee goals.

Canada – Frankrijk 7-1

Canada herstelde zich na de nederlaag tegen Denemarken waarbij de eerste lijn tien punten maakte.  Het waren Drake Batherson (Ottawa) (4A), Pierre-Luc Dubois (Winnipeg) (2G, 1A) en Dylan Cozens (Buffalo) (1G, 2A).

Finland – Tsjechië 3-0

De Finse goalie Jussi Olkinuora (KHL-Magnitogorsk) pakte al zijn vierde shutout op dit WK. Hij stopte alle 24 schoten van de Tsjechen. Joel Armia (Montreal) zorgde voor de game winning goal.

Previous Edmonton op matchpoint, Rangers maakt gelijk tegen Hurricanes
Next St. Louis verslaat Colorado via overtime in game vijf