Edmonton op matchpoint, Rangers maakt gelijk tegen Hurricanes


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag 22 van de NHL play-offs bracht ons twee wedstrijden waarbij de Oilers een 3-0 voorsprong verspeelde maar uiteindelijk toch wonnen en de New York Rangers de stand gelijk trokken in de series tegen de Carolina Hurricanes. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Denemarken verslaat Canada, Italië en Groot Brittannië degraderen

Edmonton Oilers – Calgary Flames 5-3 (stand in de series 3-1)

Na 21 seconden lag de puck al achter Jacob Markstrom van de Flames. Hij wilde de puck wegwerken achter de goal vandaan maar raakte de puck verkeerd. En Oilers Ryan Nugent-Hopkins zei dank u wel. Na de eerste periode was de stand 3-0 voor Edmonton. In de tweede periode kwamen de Flames terug met twee goals binnen 36 seconden. Op de powerplay was het Elias Lindholm en de tweede goal werd gescoord door Mikael Backlund. Een curieuze short handed goal trok de stand gelijk na 50 minuten.

Toch wisten de Oilers zich te herpakken in de slotfase. Wederom was het Ryan Nugent-Hopkins die van dichtbij kon toeslaan. Een dure high sticking penalty van Rasmus Andersson drie minuten voor tijd zorgde ervoor dat alles of niets lastig werd voor de Flames en de Oilers bezegelde wedstrijd vier in de series met een empty netter door Evander Kane.

New York Rangers – Carolina Hurricanes 4-1 (stand in de series 2-2)

Een penalty van Steven Lorentz voor het uitlokken van een gevecht kwam de Hurricanes duur te staan. Frank Vatrano scoorde met een man meer voor New York. Adam Fox en Mika Zibanejad bouwde de score uit naar 3-0 voor de Rangers. Pas laat in de tweede periode scoorde Teuvo Teravainen de treffer voor de Canes. De beste man op het ijs scoorde de 4-1 en werd beloond met de first star. Andrew Copp had deze eer.

Previous Denemarken verslaat Canada, Italië en Groot Brittannië degraderen
Next Denemarken naar huis, kwartfinales bekend