Denemarken verslaat Canada, Italië en Groot Brittannië degraderen


world face

Dag elf van het IIHF wereldkampioenschap A-landen in Finland. Vier wedstrijden werden er gespeeld. Hieronder de headlines met de samenvattingen.

LEES OOK: Tampa sweept Florida, Colorado staat op matchpoint

Kazachstan – Italië 5-2

Kazachstan redde het vege lijf door Italië te verslaan en daarmee de Italianen een divisie lager zette. Ze waren ook beduidend beter dan Italië. Drie Kazaken waren goed voor een goal en een assist. Valeri Orekhov (KHL-Magnitogorsk), Roman Starchenko (KHL-Barys Nur-Sultan) en Nikita Mikhailis (KHL-Barys Nur-Sultan).

U.S.A. – Tsjechië 0-1

Een echte kraker werd het waarbij Matej Blumel (Pardubice) matchwinnaar werd. Amerika zal zijn laatste wedstrijd moeten winnen willen ze in het toernooi blijven.

Canada – Denemarken 2-3

Voor het eerst in 73 jaar wisten de Denen de Canadezen te verslaan. Ook qua schoten op goal lach het dicht bij elkaar. 24 om 31 in het voordeel van de Canadezen. De game winning goal werd gescoord door Mathias Bau Hansen (Herning) op de powerplay. Canada dient minimaal een punt te halen tegen Frankrijk zodat zij ook door kunnen naar de kwartfinales).

Oostenrijk – Groot Brittannië 5-3

Oostenrijk bezegelde het lot van de Britten door terug te komen van een 0-2 en 1-3 achterstand. Vier unanswered goals waren voldoende om de Britten te laten degraderen. Peter Schneider, Benjamin Nissner  en Thomas Raffl allen spelend voor Salzburg waren alledrie goed voor een goal en twee assists.

Previous Tampa sweept Florida, Colorado staat op matchpoint
Next Edmonton op matchpoint, Rangers maakt gelijk tegen Hurricanes