Tampa sweept Florida, Colorado staat op matchpoint


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag 21 van de NHL play-offs bracht ons twee wedstrijden waarbij Tampa Bay Florida sweepte. Colorado pakte een matchpoint na een ruime overwinning op St. Louis. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Zwitserland nog 100% score, Duitsland naar plek twee

Tampa Bay Lightning – Florida Panthers 2-0 (Tampa wint 4-0)

Een ijzersterk optreden van Tampa Bay goalie Andrei Vasilevskiy die 49 saves maakte. Hij pakte daarmee zijn eerste shutout in de play-offs en het was de zesde overwinning op een rij voor de Lightning. In de derde periode werd het verschil gemaakt. Pat Maroon opende de score waarna Ondrej Palat het afmaakte met een empty netter.

St. Louis Blues – Colorado Avalanche 3-6 (stand series 1-3)

Avalanche Nazem Kadri scoorde een hattrick en is op dit moment de meest besproken man in de NHL gezien het incident met Blues goalie Jordan Binnington in de vorige wedstrijd. Diverse bedreigen werden geuit dat zelfs de politie nu is ingeschakeld.

Previous Zwitserland nog 100% score, Duitsland naar plek twee
Next Denemarken verslaat Canada, Italië en Groot Brittannië degraderen