Zwitserland nog 100% score, Duitsland naar plek twee


world face

Dag tien van het IIHF wereldkampioenschap A-landen in Finland. Vier wedstrijden werden er gespeeld. Kazachstan verraste bijna Duitsland. Zwitserland had het lastig met de Fransen in de eerste periode. Zweden scoorde er op los terwijl het Verenigd Koninkrijk aan de bak moet om degradatie te ontlopen. Hieronder de headlines met de samenvattingen.

LEES OOK: Matchpoint Tampa, Edmonton verslaat Calgary

Kazachstan – Duitsland 4-5

Dat Duitsland het lastig had met de nummer laatst Kazachstan kwam vooral doordat de Duitsers met de derde keeper in het doel stonden. Dustin Strahlmeier (Wolfsburg) kreeg er vier om de oren. Maar werd gered door de game winner van Yasin Ehliz (München). Kazachstan mag vandaag aan de bak tegen Italië wie er gaat degraderen. Kazachstan moet winnen.

Groot Brittannië – Letland 3-4

Na 26 minuten werd de Letse goalie Elvis Merzlikins (Columbus) naar de kant gehaald. Het stond toen al 3-1 voor de Britten. Drie powerplay goals op een rij betekende dat Letland niet gaat degraderen en de Britten aan de bak moeten vanavond tegen de Oostenrijkers. De Britten degraderen niet als ze in reguliere speeltijd winnen.

Zwitserland – Frankrijk 5-2

Zwitserland moest er even inkomen want na de eerste periode was de stand 2-0 voor de Fransen en had Alexandre Texier (Columbus) een penaltyshot gemist om de stand naar 3-0 te tillen. Na veertig was de stand in het voordeel van de Zwitsers naar 3-2 gegaan. In de laatste periode was het Nico Hischier (New Jersey Devils) met zijn tweede goal die de eindstand bepaalde op 5-2.

Zweden – Noorwegen 7-1

Voeg wat extra NHL sterren toe en het Zweedse team had geen enkele moeite met de Noorse buren. William Nylander (Toronto) was goed voor een goal en twee assists. Terwijl Jacob Peterson (Dallas) twee keer scoorde en een assist had. Ook twee goals had Rasmus Asplund (Buffalo).

Previous Matchpoint Tampa, Edmonton verslaat Calgary
Next Tampa sweept Florida, Colorado staat op matchpoint