Matchpoint Tampa, Edmonton verslaat Calgary


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag twintig van de NHL play-offs bracht ons drie wedstrijden waarbij Tampa Bay Lightning op matchpoint kwam door voor de derde keer op rij Florida te verslaan. Edmonton Oilers overklaste Calgary Flames voor veertig minuten en pakte daarbij de 2-1 voorsprong in de series en de New York Rangers versloegen CArolina Hurricanes en staan nu op een 2-1 achterstand. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Twee shutout’s Finland, Zwitserland verslaat Canada

Tampa Bay Lightning – Florida Panthers 5-1 (stand in de series 3-0)

Het grote verschil in deze wedstrijd was Tampa Bay goalie Andrei Vasilevskiy die op de juiste momenten een paar prachtige saves maakte. En zo de Florida Panthers van scoren afhield. In totaal maakte hij er 34. Vier punten voor Nikita Kucherov (1G, 3A). Tampa Bay staat op matchpoint.

Edmonton Oilers – Calgary Flames 4-1 (stand in de series 2-1)

Evander Kane scoorde een natural hattrick door binnen vijf minuten drie keer te scoren. Zijn lijngenoten Connor McDavid had drie assists en Leon Draisaitl gaf er vier. Draisaitl zette daarmee een nieuw NHL play-off record neer. Vier assists in een periode. In de derde periode reed Calgary Flames Milan Lucic Edmonton Oilers goalie Mike Smith de boarding in. Hij kreeg een five minute major.


Oliver Kylington scoorde de enige goal van de Flames.

New York Rangers – Carolina Hurricanes 3-1 (stand in de series 1-2)

Een powerplay goal in de eerste periode door Mika Zibanejad zette de New York Rangers op het juiste spoor. Chris Kreider scoorde de 2-0 vanuit een scherpe hoek. En Tyler Motte scoorde de empty netter voor de eindstand 3-1. Tussendoor bracht Nino Niederreiter de stand naar 2-1.

Previous Twee shutout's Finland, Zwitserland verslaat Canada
Next Zwitserland nog 100% score, Duitsland naar plek twee