Shutout Zweden, Finland deklasseert Oostenrijk


Dag twee van het IIHF World Juniors bracht ons vier wedstrijden met een beter Slowakije dan de Zweden maar toch verliezen met een shutout. Rusland laat ietwat herstel zien tegen Zwitserland en Duitsland verslaat Tsjechie in overtime. Finland gaf de Oostenrijkers weinig hoop.

LEES OOK: Visitekaartje afgegeven door Canada en Zweden op eerste dag World Juniors

Oostenrijk – Finland 1-7

Dat de Oostenrijkers uberhaupt een goal konden scoren met maar negen schotoen op doel is een klein wondertje. De Oostenrijkse goalie Sebastian Wraneschitz kreeg er 48 voor zijn kiezen. en wist er 41 te stoppen. Ville Koivunen second round draft bij Carolina Hurricanes scoorde er twee voor de Finnen.

Rusland – Zwitserland 4-2

De Russen wisten zich te revancheren van de nederlaag tegen de Zweden. Na twintig minuten stond er 3-1 op het scorebord. Na 51 minuten 3-1 door een goal van Matvei Michkov, en de eindstand werd bepaald door de Zwitser Fabian Ritzmann.

Duitsland – Tsjechie 2-1 OT

Beide goalies verdienden een compliment door de score laag te houden. De Duitser Florian Bugl pakte 39 van de 40 schoten. Jan Bednar van de Tsjechen stopte er dertig. Hij werd twee keer gepasseerd door Alexander Blank. De game winner was het enige schot van de Duitsers in overtime.

Zweden – Slowakije 3-0

De Slowaken vuurde maar liefst 48 schoten op de Zweedse goalie Jesper Wallstedt first round draft van de Minnesota Wild dit jaar. Desalniettemin stopte Wallstedt ze allemaal en pakte dus een shutout. Helaas was voor de Slowaken hun goalie iets minder goed bezig. Simon Latkoczy werd twee keer gepasseerd. De 3-0 was een empty netter door Daniel Ljungman.

Previous Canada, Zweden geven visistekaartje af bij World Juniors
Next Krefeld profiteert optimaal van offday Tilburg Trappers