Krefeld profiteert optimaal van offday Tilburg Trappers


Foto: Arie Leeuwesteijn

Dinsdagavond 28 december, wederom tijd voor een nieuwe wedstrijd van Tilburg Trappers. Ditmaal tegen Krefelder EV 1981. Na een overtime overwinning op aartsrivaal Hannover Scorpions is Trappers opnieuw op jacht naar de punten. De wedstrijd eindigde in een 2-4 overwinning voor Krefeld.

LEES OOK: Shutout Zweden, Finland deklasseert Oostenrijk

Tilburg Trappers- Krefelder EV 1981 2-4

De wedstrijd begon sterk voor Tilburg. De eerste aanval werd al snel ingezet door Jordy Verkiel Duitse goalie Patrick Klein stond in de weg tussen hem en een doelpunt. Naarmate dat de periode verstreek werd het duidelijk eenrichtingsverkeer maar toonde Klein zich als ster van de eerste periode. Halverwege de periode had Krefeld powerplay voordeel en maakte daar goed gebruik van doordat Edwin Schitz de 0-1 kon scoren.

tekst gaat verder onder de video

Maar ook tijdens de Tilburgse powerplay was Krefeld de sterkere partij. Met meerdere keren een breakaway van Krefeld kwam Tilburg in gevaar maar goalie Ruud Leeuwesteijn hield ze op de been.

tekst gaat verder onder de video

Op het einde kwam er wederom een breakaway en ditmaal werd er wel gescoord. Ty Kolle scoorde de 0-2. Coach Dave Livingston pakte na de buzzer zijn spelers nog op de bank hard aan.

tekst gaat verder onder de video

Gevaarlijke powerplay

Tilburg had duidelijk geleerd van het overleg in de pauze. Binnen twintig seconden knalde Max Hermens de 1-2 binnen.

tekst gaat verder onder de video

Maar ook Krefeld scoorde snel. Anderhalve minuut later scoorde Florian Maierhofer de 1-3.

tekst gaat verder onder de video

De periode ging redelijk gelijk op, hier en daar een aanval maar niet veel bijzonders. Tot halverwege de periode, waar Kevin Bruijsten met de puck om de goal heen draaide en de 2-3 naar binnen schoof via de wrap arround.

tekst gaat verder onder de video

Later bleek maar weer hoe gevaarlijk Krefeld is gedurende de powerplay. De 2-4 werd in de powerplay door Marcel Mahkovec gemaakt. Voor Trappers bleef goalie Klein een sta-in-de-weg. Met een 2-4 tussenstand was het tijd voor de tweede pauze.

tekst gaat verder onder de video

Doelpuntloze periode

Tilburg kon in de derde periode meer druk zetten dan voorheen, maar echte kansen kwamen er niet van. Krefeld wist telkens vroeg te storen. Maar echt kansen kreeg Krefeld zelf ook niet. Danny Stempher kwam nog dichtbij scoren maar werd onderbroken door de Duitse verdediging. Trappers probeerde nog gelijk te komen met Krefeld door middel van een empty net situatie maar het was tevergeefs, de punten gingen mee de bus in richting Krefeld.

Voor komende donderdag staat de uitwedstrijd tegen Rostock Piranhas op het programma. Na de wedstrijd spraken wij met Krefeld goalie Patrick Klein en een teleurgestelde coach Dave Livingston.

Previous Shutout Zweden, Finland deklasseert Oostenrijk
Next Canada vermorzelt Oostenrijk, Connor Bedard scoort vier goals