Canada, Zweden geven visistekaartje af bij World Juniors

Dag een van het IIHF World Juniors bracht ons vier wedstrijden met de favorieten Canada en de U.S.A. die tegen de Tsjechen en Slowaken wonnen. Zweden scoorde zes keer tegen de Russen.

Finland – Duitsland 3-1

Het ging niet gemakkelijk voor de Finnen, maar er werden wel gewoon drie punten gehaald. Samuel Helenius scoorde twee goals en Joel Maatta moest het doen met een goal. Duitsland kwam in de wedstrijd op 1-1 door een powerplay goal van Luca Munzenberger. Duitsland was de betere maar liepen tegen een Berlijnse muur op in het Finse doel. Leevi Merilainen maakte zijn IIHF debuut en deed dat met 23 saves.

Rusland – Zweden 3-6

Een andere favoriet Zweden had het niet echt lastig met de Russen. De stand was na een dik half uur 3-0 voor de Zweden. Twee snelle goals binnen een halve minuut voor de Russen in de laatste periode bracht de stand op 3-4. Maar Theodor Niederbach en Daniel Ljungman zorgde voor de eindstand van 3-6.

Tsjechie – Canada 3-6

Historie werd gemaakt in deze wedstrijd. Voor het eerst dat in een World Junior wedstrijd door een verdediger. De Buffalo Sabres first round first pick Owen Power scoorde een hattrick. Het was ook zijn allereerste hattrick ooit. Het was eerst nog schrikken voor de Canadezen want na twaalf minuten was de stand 3-1 voor de Tjsechen.

U.S.A. – Slowakije 3-2

De Amerikanen kwamen vrij gemakkelijk op een 3-0 voorsprong. Halverwege de wedstrijd was de stand 3-0. In de laatste periode waren de Slowaken ook gewoon beter maar ze konden niet meer doordrukken na de 3-2 in minuut 57. Beide goals voor de Slowaken werden gescoord door Martin Chromiak. Ze kregen zelfs kansen op een gelijkspel maar de Amerikaanse goalie Drew Commesso wist het tot twee goals tegen te beperken.