Trappers slaan toe in overtime op bezoek bij Scorpions


Foto: Arie Leeuwesteijn

De Tilburg Trappers mochten op tweede kerstdag niet aan de gourmet maar moesten naar Hannover om tegen de Scorpions aan te treden in de Oberliga. Na de extra tijd kon de winst mee naar Tilburg.

LEES OOK: WK U18 Dames en U20 Heren afgelast door IIHF

Hannover Scorpions – Tilburg Trappers 2-3 OT

De Trappers begonnen bijna compleet in Hannover. Alleen verdediger Alexei Loginov en aanvaller Raymond van der Schuit ontbraken nog. Tilburg was de meest aanvallende partij in de eerste periode. Toch werd er afgesloten met een 1-1 tussenstand na twintig minuten. Jordy Verkiel zette de Brabanders met een intikkertje op een 1-0 voorsprong in de achtste minuut. Echter binnen anderhalve minuut lag ook de puck achter Ruud Leeuwesteijn. Christoph Koziol zorgde voor de gelijkmaker hij sloeg de puck in het vrije net van dichtbij.

tekst gaat verder onder de foto

Jordy Verkiel Foto: Arie Leeuwesteijn

In de tweede periode gingen de Trappers wat hoger in de forechecking spelen waardoor de Scorpions moeite hadden om de puck het verdedigingsvak uit te krijgen. Na een straf voor Scorpion Robin Just door holding gingen de Trappers op de powerplay. Acht seconden na het verlopen van de powerplay was het Max Hermens die de 2-1 maakte. Dat bleek ook de tussenstand na veertig minuten hockey. Het overwicht in de tweede periode was duidelijk voor de Tilburgers met zeventien schoten tegen maar zes voor de Scorpions.

Agressiever Hannover in de derde periode

De Duitsers kwamen duidelijk agressiever uit de kleedkamer in de laatste periode. Ze kregen ook de meeste kansen. Terwijl in de vijftigste minuut de hand van de scheidsrechter omhoog ging in verband met een hoge stick van Tilburger Jordy van Oorschot kon Michael Hammond op volle snelheid over rechts opstomen naar het doel van Ruud Leeuwesteijn en hij wist hem te passeren op de enige mogelijke manier namelijk een minuscuul gaatje tussen de schouder van Leeuwesteijn en de winkelhaak. Het was een perfect schot van de Britse Canadees.

De Canadees van de Trappers Brett Bulmer ging een aantal minuten later alleen op Hannover goalie Brett Jaeger af. Hij miste het doel. Beide goalies zorgde in de laatste minuten dat er nog geen winnaar kwam in reguliere speeltijd. In overtime kregen de Trappers al snel het voordeel van een man meer. Thomas Supis stopte onreglementair Max Hermens. En dat koste ze ook de wedstrijd. Het was het slachtoffer Max Hermens die vanaf de linker face-off cirkel keihard uithaalde op assist van Brett Bulmer. Twee punten op de terugreis mee naar huis samen met het kerstdiner. Dinsdag de 28e december speelt Tilburg in het eigen Stappegoor tegen de Krefelder EV 81.

Max Hermens.
Foto: Arie Leeuwesteijn

 

Previous WK U18 dames en heren U20 afgelast door IIHF
Next Canada, Zweden geven visistekaartje af bij World Juniors