Sprong op eerste lijn met Ovechkin verliezen van Los Angeles


Face-Off IJshockey NHL

Dag 68 van de NHL bracht ons acht vier wedstrijden waaronder Daniel Sprong die op de eerste lijn met Alexander Ovechkin en Lars Eller speelde bij Washington. De terugkeer van Vegas goalie Robin Lehner bij de Islanders en de Jets die de eerste keer wonnen met interim coach Dave Lowry. Tevens gezien alle afgelastingen in verband met Covid-19 wordt ook al de mogelijkheid besproken dat de NHL waarschijnlijk niet naar de Olympische Spelen gaan.


Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Herentals doet het in vier minuten tegen Liege

New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins 2-3

De zevende overwinning op een rij voor de Penguins. Voor New Jersey alweer de zesde nederlaag op een rij. Teddy Blueger opende de score met een shorthanded goal voor de mannen uit Pittsburgh.

New York Islanders – Vegas Golden Knights 3-4 OT

Pas in de allerlaatste minuut wist Vegas gelijk te maken via Shea Theodore. Oud Islander goalie Robin Lehner stopte een shootout van Oliver Wahlstrom waarna Nicoals Roy de game winning shootout scoorde voor Vegas.

Washington Capitals – Los Angeles Kings 2-3

Drie unanswered goals van de Kings en een eerste wedstrijd van het seizoen voor  goalie Garret Sparks die 33 reddingen maakte waren de Capitals te machtig. Op de eerste lijn kwam Daniel Sprong tot bijna 22 minuten ijstijd met maar één schot op doel en een -2.

Winnipeg Jets – St. Louis Blues 4-2

Blues goalie Jordan Binnington kwam terug van een blessure en maakte 30 saves. Jets Nikolaj Ehlers was goed voor vier punten (1G, 3A). Interim coach Dave Lowry pakte zijn eerste overwinning voor Winnipeg.

Vancouver Canucks – Arizona Coyotes

Seattle Kraken – Toronto Maple Leafs

Ottawa Senators – Boston Bruins

Carolina Hurricanes – Nashville Predators

Previous Herentals maakt het verschil in vier minuten tegen Liège
Next Dallas wint tiende thuiswedstrijd op rij, pauze in de NHL