Herentals maakt het verschil in vier minuten tegen Liège


De laatste wedstrijd in de Bene League van 2021 was alvast een voorproefje op de Belgische bekerfinale tussen Herentals en Liège. Het was een spannende wedstrijd tot minuut 43 toen Herentals het verschil wist te maken.

LEES OOK: Tilburg verslaat Essen dankzij vier goals Reno de Hondt

Heylen Vastgoed HYC – Liège Bulldogs Ice Hockey Club 4-1

In de eerste periode was Herentals de bovenliggende partij maar na twintig minuten stond er een 0-1 tussenstand op het bord. Waar eerst Brennan Feasey voor de Vlamingen in een een op een met de Waalse goalie Troy Passingham niet tot scoren kwam was het een aantal tellen later wel raak. Maar wel in omgekeerde volgorde. Vanuit een man meer situatie wist Bryan Kolodziejczyk aanvaller Bryan Henry te vinden die Herentals goalie Kevin van Looveren glove side wist te passeren.

tekst gaat verder onder de foto

Bryan Henry Foto: Robert Bos

In de tweede periode wist Herentals de stand gelijk te trekken door eveneens vanuit een powerplay toe te slaan. Waar HYC al vaker kansen kreeg maar Troy Passingham maar niet wisten te passeren was het nu dan eindelijk voor de Vlamingen wel raak. Brennan Feasey vond Jacques de Ceuster die een hoek voor het uitzoeken had. Aan het eind van de tweede periode kreeg Liège een vijf minuten powerplay. Doordat Jeff van den Bosch een check to the head moest bekopen met een game misconduct en een vijf minuten major. De penalty kill van HYC en goalie Kevin van Looveren hielden goed stand.

Herentals weet het verschil te maken in derde periode

Drie minuten na het begin van de laatste periode maakte Bulldog Jordan Paulus een foute pass achter de goal. De puck kwam in het bezit van Mitch Morgan die de vrijstaande Nick Verschuren een niet te missen kans gaf. En die zorgde dan ook voor de 2-1. Drie minuten later een powerplay voor de Vlamingen en Wannes Moons scoorde de 3-1 wederom op assist van Mitch Morgan. Het slotakkoord was voor de vertrekkende Brennan Feasey die een niet te weigeren aanbieding heeft gehad van EIHL in Engeland. Hij zorgde met een geplaatst schot voor de 4-1 eindstand. HYC TV had nog een afscheidsinterview met hem.

Previous Battle of the Bruijsten brothers, vier goals de Hondt
Next Sprong op eerste lijn met Ovechkin verliezen van Los Angeles