Battle of the Bruijsten brothers, vier goals de Hondt


Foto: Arie Leeuwesteijn

Zondagavond 19 december, wederom tijd voor een nieuwe wedstrijd van Tilburg Trappers. Ditmaal stond de wedstrijd tegen ESC Wohnbau Moskitos Essen op het programma. Vandaag moesten voor het eerst de twee gebroeders Bruijsten tegen elkaar spelen in de Oberliga. De wedstrijd eindigde in een 1-6 overwinning voor Trappers.

LEES OOK: Covid-19 zorgt voor afgelastingen, Stars verslaan Blackhwaks

ESC Wohnbau Moskitos Essen – Tilburg Trappers 1-6

De wedstrijd begon goed voor Tilburg. Binnen enkele tellen wist men al het eerste schot op doel te lossen. Essen wilde niet achter blijven en dat liet men blijken door mee te gaan in het snelle spel van Trappers. Vlug daarna kwam de break voor Essen maar goalie Ruud Leeuwesteijn wist een goal te verhinderen. Later had Kilian van Gorp een goede poging tot scoren maar goalie Marvin Frenzel was voor hem een sta-in-de-weg. Een tijdje lukte het Tilburg veel aan te vallen maar dat veranderde waardoor het scherpe Essen meer kon aanvallen. Met een 0-0 tussenstand gingen de teams van het ijs richting de kleedkamers.

tekst gaat verder onder de foto

Kilian van Gorp Foto: Arie Leeuwesteijn

Vlotte periode

Ook de tweede periode kende een vlotte start. Weer was het Tilburg die snel begon met aanvallen. Het lukte men om meer druk te zetten dan in de eerste periode. Halverwege de periode lukte het scoren dan ook eindelijk. Max Hermens was de maker van het eerste doelpunt. Vijf seconden later kreeg Bartek Bison de puck vanaf face-off. Hij schoot op doel en verraste daarmee de goalie volledig, zo kwam de 0-2 tot stand. Vervolgens kwam er een snelle counter. Danny Stempher gaf de puck aan Reno de Hondt af die hem netjes afrondde, 0-3.

Tekst gaat verder onder de foto.

Reno de Hondt Foto: Arie Leeuwesteijn

Stempher-de Hondt combinatie

De derde periode begon evenwichtig. Beide teams hier en daar een aanval maar niet veel bijzonders. Toch leek Tilburg wat sterker. Dat bleek ook toen Reno de Hondt met assist van Danny Stempher de 0-4 maakte. Niet veel later sloeg de Stempher-de Hondt combinatie weer toe in een powerplay situatie, Reno de Hondt voltooide daarmee zijn hattrick. Daarna werd er weer gescoord door de Tilburgers en drie keer raden door wie? Juist ja, wederom Reno de Hondt met een assist van Danny Stempher, 0-6. Vervolgens scoorde oud-Trappers speler Mitch Bruijsten uit het niets de 1-6.

tekst gaat verder onder de foto

Mitch Bruijsten Foto: Arie Leeuwesteijn

Volgende week staat op vrijdag geen wedstrijd in de planning in verband met kerstavond. Op tweede kerstdag speelt Trappers uit tegen Hannover Scorpions.

De stand per 19-12-2021

Previous Covid-19 zorgt voor afgelastingen, Stars verslaan Blackhawks
Next Herentals maakt het verschil in vier minuten tegen Liège