400 multi point games Crosby, Ottawa wint met 8-2 van Florida

NHL FAce

Dag 63 van de NHL bracht ons twaalf wedstrijden waaronder koploper Florida dat verloor van Ottawa met maar liefst 8-2. Sidney Crosby is de enige actieve speler met 400 multi point games en de Edmonton Oilers verloren voor de zesde keer op een rij. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Boston Bruins – Vegas Golden Knights 1-4

Max Pacioretty scoorde voor de zevende wedstrijd op een rij. Hij maakte twee goals en zorgde daarmee voor de vijfde overwinning in zes wedstrijden voor de Golden Knights.

Detroit Red Wings – New York Islanders 2-1

De aansluitingstreffer van de Islanders viel in minuut 58. Daarna zorgde Wings goalie Alex Nedeljkovic dat er niet nog een goal viel. Inmiddels is het de zeventiende nederlaag voor de Islanders.

Tampa Bay Lightning – Los Angeles Kings 3-2 OT

Na zestig minuten was de stand 2-2. In overtime was Mathieu Joseph de game winner voor Tampa.

Florida Panthers – Ottawa Senators 2-8

Josh Norris met twee goals en Drake Batherson kwam tot vier punten (1G, 3A) voor de Senators

Philadelphia Flyers – New Jersey Devils 6-1

Een hattrick voor Cam Atkinson van de Flyers. Voor de Devils alweer de negende nederlaag in elf wedstrijden.

Pittsburg Penguins – Montreal Canadiens 5-2

De zevende nederlaag op een rij voor Montreal. Met zijn vierhonderdste multi point game zorgde Sidney Crosby voor de vijfde overwinning op een rij. Crosby was goed voor twee assists.

Dallas Stars – St. Louis Blues 1-4

Met zijn eerste NHL-wedstrijd gelijk scoren dat deed Riley Damiani. Maar het hielp de Stars ook niet. Blues goalie Charlie Lindgren maakte 33 saves.

Winnipeg Jets – Buffalo Sabres 2-4

Rasmus Dahlin scoorde twee goals en goalie Ukko-Pekka Luukkonen maakte 34 saves voor de Sabres. Daarme beeindigde ze de zeven nederlagen op een rij.

Colorado Avalanche – New York Rangers 4-2

Twee goals van Valerie Nichushkin waren voldoende om het verschil te maken voor de Avalanche tegen de Rangers.

Edmonton Oilers – Toronto Maple Leafs 1-5

Je kan tot halverwege de wedstrijd de betere zijn, maar als je niet scoort ga je het nooit winnen. Dat overkwam de Oilers alweer. Leafs goalie Jack Campbell maakte 35 saves en Auston Matthews was goed voor twee goals.

Vancouver Canucks – Columbus Blue Jackets 4-3

Vier unanswered goals waarvan twee door Bo Horvat waren voldoende voor de Canucks om een 0-3 achterstand goed te maken. Het was alweer de vijfde overwinning op een rij voor Vancouver onder de nieuwe coach Bruce Boudreau.

San Jose Sharks – Seattle Kraken 1-3

De eerste shutout voor Seattle leek eraan te komen met 33 saves door goalie Chris Driedger maar een goal van Logan Couture in minuut 58 verziekte dat. De Kraken wonnen wel de wedstrijd met 3-1.