Vegas-Minnesota tien goals, penaltyshot beslist Blues-Ducks

Dag 61 van de NHL bracht ons vijf wedstrijden waaronder een penaltyshot in overtime bij Blues-Ducks. Een eerste hattrick, tien goals bij Vegas-Minnesota en alweer de vierde overwinning op een rij voor de nieuwe coach van de Canucks Bruce Boudreau.

Tevens kun je nu al stemmen als fan voor de NHL ALL-STAR GAME

Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

New York Rangers – Nashville Predators 0-1

Een shutout voor Preds goalie Juuse Saros. Hij stopte alle 32 Rangers schoten. Rookie Philip Tomasino scoorde de enige goal van de wedstrijd.

St. Louis Blues – Anaheim Ducks 2-3 OT

Troy Terry van de Ducks scoorde de gelijkmaker in minuut 53 en het penaltyshot in overtime. Goalie Jon Gillies van de Blues speelde zijn eerste wedstrijd van dit seizoen en maakte daarbij 36 saves.

Colorado Avalanche – Florida Panthers 3-2

Andre Burakovsky zette eerst Colorado op 2-0 en nadat de Panthers terugkwamen tot 2-2 zorgde hij met zijn derde goal voor de winst en zijn eerste NHL-hattrick.

Vancouver Canucks – Carolina Hurricanes 2-1

Het was alweer de vierde overwinning op een rij voor de Canucks met de nieuwe coach Bruce Boudreau. Vancouver goalie Thatcher Demko maakte 28 saves en zorgde mede daarmee voor de eerste nederlaag in vijf wedstrijden voor de Hurricanes.

Vegas Golden Knights – Minnesota Wild 6-4

Na 51 minuten was de stand 4-4. Vegas kwam iedere keer op voorsprong en iedere keer had Minnesota een gepast antwoord. Behalve in minuut 54 toen Mark Stone op de powerplay de 5-4 maakte. Chandler Stephenson gaf vier assists voor de Golden Knights.