Heerenveen wint nipt van Zoetermeer, Liège wint ruim van Geleen


Twee wedstrijden op zondag twaalf november in de Bene League. Liège nam wraak op de nederlaag een dag eerder tegen Geleen en Heerenveen had de grootste moeite met Zoetermeer.

LEES OOK: Trappers verliezen na shootouts van Indians

Unis Flyers Heerenveen – Zoetermeer Panters 2-1

De Friezen hadden het aardig lastig met de Panters. Toch kwamen ze in de dertiende minuut op een 1-0 voorsprong. Roope Nikkila scoorde de goal op assist van Lars den Edel. Halverwege de wedstrijd was het Michael van Rijswijk die vanaf de blauwe lijn op assist van Bas Tammerijn uithaalt en de puck in het doel achter Martijn Oosterwijk laat inslaan. Aan het begin van de derde periode kreeg Flyers Jasper Nordemann de kans om de voorsprong te pakken. Hij mocht een penaltyshot nemen. Helaas voor Heerenveen miste hij het doel. Toch pakte Heerenveen de winst doordat in de tweeënvijftigste minuut een drie op een aanval door een prachtige assist van Roope Nikkila op Kevin Nijland die met een backhand forehand move Panters goalie Tomislav Hrelja wist te verslaan.

tekst gaat verder onder de video

Snackpoint Eaters Limburg – Liège Bulldogs Ice Hockey Club 1-7

Nadat Geleen verrassend een dag eerder Liège had verslagen in het eigen Patinoire Olympique de Liège (Mediacite complexe) kreeg men een dag later het deksel op de neus. Geleen pakt in de eerste periode teveel straffen. En twee keer moest men dat bekopen met goals. In de elfde minuut was het Jordan Paulus met de 0-1 en in de laatste minuut met een 5-on-3 door Bryan Henry met de 0-2. In de tweede periode scoorden de Walen nog drie keer. Captain Jordan Paulus met de 0-3. En twee keer Bryan Kolodziejczyk. Hij scoorde op de powerplay en shorthanded. Aan het begin van de derde periode wist Geleen dan eindelijk op het scorebord te komen. Matthew Beer zorgde voor de Limburgse treffer. Het slotakkoord was weer voor de Belgen. Andy Kolodziejczyk en Bryan Henry met zijn tweede goal van de dag zette de eindstand van 1-7 op het scorebord.

Bryan Kolodziejczyk
Bryan Kolodziejczyk Foto: Didier Gavage
Previous Brett Bulmer en Parker Bowles scoren beiden tegen hun oude club
Next Vegas-Minnesota tien goals, penaltyshot beslist Blues-Ducks