Brett Bulmer en Parker Bowles scoren beiden tegen hun oude club


Na een onnodig verlies van afgelopen vrijdag waarin na shootouts van IceFighters Leipzig pas werd verloren mocht Tilburg Trappers zich zondagavond in Hannover revancheren. Daar mochten ze aantreden tegen Hannover Indians die eerder dit seizoen met 4-2 op eigen ijs werd verslagen. Na een middellange busreis naar Hannover stapte Brett Bulmer samen met zijn teamgenoten uit de bus. Voor Bulmer een bijzonder weerzien met zijn oude club waar hij vorig seizoen abnormaal veel goals en assist voor zijn team wist te maken. Nu halverwege het reguliere seizoen blijkt Bulmer ook voor zijn nieuwe team, Tilburg Trappers ontzettend veel van waarde te zijn. Het duel tussen de oud teamgenoten van Brett Bulmer en Parker Bowles eindigde in 5-4 na penaltyshots voor Parker Bowles en zijn team.

RÜCKHAND PASS

Tilburg Trappers speelde zoals ze afgelopen vrijdag tegen Leipzig speelde. Daardoor bracht Trappers zichzelf telkens te vaak in in de problemen. Echter was daar Ruud Leeuwesteijn die Trappers op de been wist te houden. Na de openingsfase was daar Tijn Jacobs met een ‘Rückhand Pass’ op Jordy Verkiel die de openingstreffer daarna wist binnen te tikken. Vervolgens bleef Leeuwesteijn met goede reddingen Trappers op voorsprong te houden. Richting het einde van de eerste periode verdubbelde Kevin Bruijsten de voorsprong na een doelpoging van Delaney Hessels. Vervolgens bleek ondanks dat Hannover Indians genoeg kansen had, zij deze kansen niet in doelpunten konden omzetten. 0-2 was de stand na 20 minuten spelen.

Max Hermens gaf na de eerste periode het volgende aan; “We spelen de laatste tijd niet heel goed. We scoren te weinig. Hannover Indians is een sterk team en 0-2 is niet genoeg. We hebben een goede defensie en goalie maar als we hier willen winnen moeten we meer scoren”

Tilburg Trappers

OUD SPELERS

De openingsfase was precies wat Hermens na de eerste periode bedoelde. Twee doelpunten zijn niet genoeg. Al binnen zes minuten na de eerste dweilpauze stond het al 2-2. Het eerste doelpunt werd door de Duitse Rus Niko Selivanov gescoord. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker na een mooie breakaway van oud Trappers speler, Parker Bowles die in de rechterhoek raak wist te schieten. De 2-2 was een behoorlijke defensieve fout. Vervolgens wist Alexei Loginov het ijzwerk te maken waardoor de 2-3 op zich moest laten wachten. Daarna werd de 2-3 wél gescoord. Dankzij een assist van Hermens kwam de puck in een scrimmage voor de goal bij oud Indians speler, Brett Bulmer die de trekker wist over te halen. De Indians-storm was duidelijk gaan liggen. Zelfs in een powerplay wist Indians het Trappers niet meer moeilijk te maken.

Oud spelers
Oud Trappers speler Parker Bowles & oud Indians speler Brett Bulmer

HOOFD KOEL

Het slotstuk moest uitwijzen wie er met de drie punten vandoor zou gaan. Bleven de drie punten in Hannover of zouden ze de bus in gaan richting Tilburg? Dat zou duidelijk worden na welk team het eerste doelpunt in de derde periode zou scoren. Als Hannover de gelijkmaker zou maken, had het zeker nog de kans gehad op de winst. Maar bij een 2-4 voorsprong voor Trappers in de laatste periode zou het vooral einde oefening voor Hannover zijn. De creativiteit bij Indians leek op te zijn in het slotstuk. Helemaal toen Trappers in de 46e minuut hun eerste powerplay kregen. Nadat Bulmer het ijzwerk wist te raken, kon hij hem even later goed klaar leggen voor Ties van Soest. Bulmer hield zijn hoofd koel en gaf een perfecte assist op van Soest die hem alleen maar een tikkie moest geven.

COMEBACK

Met een tussenstand van 2-4 kregen de mannen van coach David Livingston wat meer rust aan de puck. Toch wisten de Indianen met de Slowaakse Duitse teamcaptain Branislav Pohanka de aansluitingstreffer te maken. Dat betekende voor Tilburg Trappers in de slotfase alsnog billenknijpen. Vervolgens met nog dik drie minuten op de klok leek een doemscenario te voltrekken. Mike Mieszkowski knalde de 4-4 binnen. Daardoor lag de wedstrijd weer helemaal open. Er moest overtime aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen. Daar werd ook niet gescoord dus moest er shootouts aan te pas komen. Na een uitglijder van Brett Bulmer die voor Trappers als eerste de penaltyshot mocht nemen leek het er al op dat dit tekenend zou zijn voor de shootouts. Indians kreeg zelfvertrouwen en bij Trappers leek dat een mentale dreun te zijn. Uiteindelijk wist de Canadees Bowles en de Amerikaan Kyle Gibbons raak te schieten. Daarmee wonnen zij de penaltyshots.

 

Hammer Eisbären

Vrijdag ontvangt Tilburg Trappers de Eisbären uit Hamm. Gezien de ranglijst kan dat een een doelpuntenfestijn worden.

Previous Sprong scoort shootout, Ottawa shutout Tampa
Next Heerenveen wint nipt van Zoetermeer, Liège wint ruim van Geleen