Trappers verliest na shootouts van Icefighters Leipzig


Foto: Arie Leeuwesteijn

Vrijdagavond 10 december, wederom tijd voor een nieuwe wedstrijd van Tilburg Trappers. Ditmaal tegen het altijd lastige EXA Icefighters Leipzig. Voor het eerst sinds een lange tijd weer een thuiswedstrijd voor Trappers, helaas zonder publiek. De spannende wedstrijd eindigde in 2-3 na shootouts.

LEES OOK: Fleury pakt overwinning 500, eerste Australische hattrick in NHL

TILBURG TRAPPERS – EXA ICEFIGHTERS LEIPZIG 2-3 SO

De wedstrijd kende een fysiek begin met de overhand bij Trappers. Dat liet men ook blijken toen gedurende de eerste powerplay Ties van Soest al snel de 1-0 naar binnen schoot. Maar ook Leipzig liet zich hier en daar van de gevaarlijke aanvallende kant zien. Vooral tijdens de powerplay maar men kwam niet tot scoren. Na een verdedigingsfout lukte het echter wel. Michael Burns scoorde de gelijkmaker, 1-1. De eerste periode toonde maar eens weer hoe lastig Tilburg het altijd tegen Leipzig heeft.

Fysiek spel

De tweede periode begon weer met veel aanvallen van beide teams. Na nog geen anderhalve minuut gaf Max Hermens een prachtige paas op Brett Bulmer die de 2-1 maakte.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Arie Leeuwesteijn

Voor de rest ging het spel veel op en neer. De wedstrijd werd meer fysiek in een duidelijk taaie periode. Wel kwam Hermens nog dichtbij een goal op het einde maar goalie Patrick Glatzel wist hem te stoppen.

Nek-aan-nek wedstrijd

Met nog maar amper kansen in de derde periode verraste Leipzig vriend en vijand tijdens de break. Uit het niets viel de 2-2, gemaakt door Sebastian Hon. Tilburg was erop gebrand om te scoren, maar de Trappers konden ook tijdens de powerplay het verschil niet maken. Leipzig probeerde datzelfde maar goalie Ruud Leeuwesteijn had een prachtige redding en wist daarmee voorsprong voor Leipzig te voorkomen. Met een 2-2 tussenstand gingen we richting overtime.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Arie Leeuwesteijn

Overtime en shootouts

Beide goalies hadden tijdens de overtime een aantal uitstekende reddingen. Beide teams konden veel aanvallen, maar er ging geen puck in. Vervolgens ging het over naar shootouts. Tilburg miste de eerste twee penalty’s. De eerst was mis voor Leipzig, de tweede was raak door Joonas Riekkinen. Ten slotte miste Trappers de derde penalty en dat betekende dat Leipzig had gewonnen.

Voor komende zondag staat de uitwedstrijd tegen Hannover Indians op het programma.

 

 

Previous Fleury pakt overwinning 500, eerste Australische hattrick in NHL
Next Leuven verslaat Zoetermeer, spookgoal bij Den Haag-Herentals