Fleury pakt overwinning 500, eerste Australische hattrick in NHL


NHL FAce

Dag 58 van de NHL bracht ons tien wedstrijden waaronder Marc-Andre Fleury die zijn vijfhonderdste overwinning pakte. De Oilers die de vierde nederlaag op een rij leden en een Australier die zijn eerste hattrick scoort in de NHL. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Comeback Vegas, Colorado sloopt New York Rangers

Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning 3-5

Mede dankzij de vier punten voor captain Steven Stamkos (1G, 3A) won de Lightning hun vijfde wedstrijd op een rij. Ondrej Kase scoorde twee goals voor de Leafs.

Montreal Canadiens – Chicago Blackhawks 0-2

De vijfhonderdste overwinning voor Chicago goalie Marc Andre Fleury die nu als snelste goalie die mijlpaal heeft behaald. 901 wedstrijden had hij er voor nodig. Martin Brodeur 908 en Patrick Roy 933. Qua meeste overwinning zal hij nog een paar jaar door moeten. Brodeur 691, Roy 551. Fleury stopte alle 25 schoten van Montreal.

New York Islanders – Nashville Predators 3-4

Het is alweer de twaalfde nederlaag in dertien wedstrijden voor de Islanders. Predators Eeli Tolvanen scoorde twaalf seconden voor tijd de game winner.

Columbus Blue Jackets – Anaheim Ducks 1-2 SO

Na een 1-1 in reguliere speeltijd kwam het aan op shootouts. Anaheim goalie John Gibson was al goed op dreef in reguliere speeltijd met 33 reddingen. En zijn teamgenoot Rickard Rackell maakte het af door de game winning shootout te scoren.

St. Louis Blues – Detroit Red Wings 6-2

Hij was al de eerste Australier in de NHL maar nu scoorde hij zijn eerste hattrick in de NHL. Nathan Walker prikte er drie binnen tegen Detroit voor St. Louis. Vierde goalie Charlie Lindgren pakte zijn tweede overwinning in even zoveel wedstrijden.

Calgary Flames – Carolina Hurricanes 1-2 OT

Het was de derde nederlaag op een rij voor de Flames. Het leverde ze wel een punt op want het gebeurde in overtime. Sebastian Aho scoorde de 0-1 en de game winning 1-2.

Edmonton Oilers – Boston Bruins 2-3

Goalie Linus Ullmark van Boston maakte 41 saves en was mede daardoor verantwoordelijk voor de vierde nederlaag op een rij voor de Oilers. Leon Draisaitl scoorde twee powerplay goals en bracht zijn totaal daarmee op 23 goals. De game winner werd gescoord door Matt Grzelcyk die zijn eerste van het seizoen maakte voor de Bruins laat in de derde periode.

Los Angeles Kings – Dallas Stars 4-0

Kings goalie Jonathan Quick stopte alle 27 schoten van Dallas en pakte zo zijn tweede shutout van het seizoen.

San Jose Sharks – Minnesota Wild 2-5

Twee goals voor Jordan Greenway van Minnesota zorgde mede voor de achtste overwinning op een rij.

Seattle Kraken – Winnipeg Jets 0-3

Jets goalie Connor Hellebuyck maakte 25 saves en scoorde zo een shutout voor Winnipeg. Kyle Connor prikte er twee binnen.

Previous Colorado haalt uit tegen de Rangers, comeback Vegas
Next Trappers verliest na shootouts van Icefighters Leipzig