Leuven verslaat Zoetermeer, spookgoal bij Den Haag-Herentals

Twee wedstrijden op vrijdag de tiende december in de Bene League. Leuven verslaat Zoetermeer met ruime cijfers en Den Haag won met enige moeite van Herentals.

UltimAir Hijs Hokij – Heylen Vastgoed HYC 7-5

Den Haag schoot uit de startblokken. Jeffrey Melissant en Justin Evers scoorden binnen vier minuten ieder een goal.

tekst gaat verder onder de video’s

In de tiende minuut was het wederom Jeffrey Melissant met de 3-0. Melissant versloeg HYC goalie Arne Waumans in de korte hoek. Het leek een walk over te worden voor Den Haag. Maar dat werd het niet.

tekst gaat verder onder de video

Twee keer Ethan Skinner zorgde voor een 3-2 tussenstand door twee keer te scoren in de slotfase van de eerste periode.

Twee powerplay goals van Lowie Cuylaerts waarvan de eerste in de linker bovenhoek en de tweede in de rechterbovenhoek binnensloegen. Zorgde voor een korte ommekeer. Want nog geen twee minuten later was het alweer 4-4 doordat Jeffrey Melissant achter de goal op snelheid, Ronald Wurm die centraal aardig vrij stond, kon aanspelen en Wurm kon de hoek uitzoeken.

In de laatste minuut van de tweede periode werd er weer gescoord op de powerplay door HYC. Dit keer was het Jordy van Dijck die de man meer situatie benutte. Tussenstand 4-5. Zeven seconden voor tijd schoot Hijs captain Jasper Kick op de paal en tot ieders verbazing gaf scheidsrechter Stef Oosterling een goal.

Dus na veertig intense minuten was de stand 5-5. Aan het begin van de derde periode wisten Mike van Oeveren en Jay Huisman binnen acht seconden ieder een goal te scoren tegen een gedemoraliseerd Herentals team.

Goalie Arne Waumans ging naar de kant en werd vervangen door Kevin van Looveren. Toch rechte de mannen uit Vlaanderen hun rug en men kreeg nog een aantal zeer grote kansen om de stand dragelijker te maken maar vooral een aantal pogingen van de aanvallers uit Herentals die een op een gingen met HIJS goalie Brett Magnus werden gestopt met goede reddingen.

Na de wedstrijd spraken wij met Man of the Match Jay Huisman van Den Haag en captain Mitch Morgan van HYC.

Tekst gaat verder onder de video’s

Zoetermeer Panters – Chiefs Leuven 3-7

De James mannen uit Leuven waren duidelijk de betere mannen op het thuis tijdens deze wedstrijd. Alec James was goed voor zeven punten met vier goals en drie assists. En Gregor James scoorde twee goals en gaf twee assists. En dat terwijl Ferenc Kocsis de score had geopend voor Zoetermeer in de negende minuut. Daarna namen de Leuvenaren het over met een tussenstand na 28 minuten van 1-3. Harley Verkroost en Joy Turpijn zorgde daarna voor een 3-3 stand twee goals binnen een tijdsbestek van een minuut zodat halverwege de wedstrijd na 30 minuten het weer van voor af aan kon beginnen.

Leuven dacht in minuut 36 wij kunnen sneller scoren dan Zoetermeer en binnen dertien seconden was de stand van 3-3 naar 3-5 getild. Zowel Alec James en Gregor James scoorde. In de derde periode scoorde eerst weer een James maar Dries Blockx had het slotakkoord met de 3-7. Het was alweer de tweede overwinning van Leuven en daarmee droegen ze de laatste plaats in de Bene League over aan Zoetermeer.