Daniel Sprong assist, nederlaag Washington tegen Pittsburgh


Face-Off IJshockey NHL

Dag 59 van de NHL bracht ons zeven wedstrijden waaronder Colorado dat voor de derde keer op een rij zeven goals scoren. Voor het laatst gebeurde dat met Pittsburgh in het seizoen 1995-1996. Daniel Sprong had een assist voor de Capitals maar het mocht niet baten. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Spookgoal Den Haag – Herentals, Leuven verslaat Zoetermeer met ruime cijfers

Buffalo Sabres – New York Rangers 1-2

De zesde nederlaag op een rij voor Buffalo. Voor de Rangers de achtste keer winst in negen wedstrijden. Rangers goalie Alexander Gerorgiev stopte 36 schoten van Buffalo. De game winner werd gescoord door Alex Lafreniére.

New Jersey Devils – Nashville Predators 2-3

De vierde winst op een rij voor de Predators. Yakov Trenin scoorde de 3-1 voor Nashville en de aansluitingstreffer voor de Devils werd gescoord door Yegor Sharangovich maar die scoorde pas een minuut voor tijd.

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 2-4

Met een 0-3 achterstand na veertig minuten probeerden de Capitals in de derde periode het nog goed te maken. Het lukte nog om twee keer te scoren door Evgeny Kuznetsov op assist van Daniel Sprong en Lars Eller waarna het in minuut 57 2-3 stond maar een empty netter een minuut later voor Pittsburgh zorgde dat de zestigste clash tussen Alexander Ovechkin en Sidney Crosby eindigde in winst voor Crosby.

Colorado Avalanche – Detroit Red Wings 7-2

Voor de derde keer op een rij er zeven scoren dat deed de Avalanche. Andre Burakovsky scoorde twee keer voor Colorado en bezorgde ze daarmee de zesde thuisoverwinning op een rij.

Arizona Coyotes – Florida Panthers 1-3

Alle goals werden gescoord in de eerste periode waarbij de 0-1 en 0-2 binnen tien seconden na elkaar vielen. Patric Hornqvist en Sam Bennett waren de doelpuntenmakers.

Vancouver Canucks – Winnipeg Jets 4-3 SO

Ook de derde wedstrijd onder Bruce Boudreau werd gewonnen door de Canucks. Nils Hoglander scoorde twee goals voor Vancouver net zoals Blake Wheeler dat deed voor Winnipeg. Alleen Elias Pettersson scoorde een shootout.

Vegas Golden Knights – Philadelphia Flyers 3-4

De Flyers wisten na tien nederlagen weer te winnen. Ze versloegen de Golden Knights mede dankzij 41 saves van Carter Hart. En de eerste NHL-goal van Max Willman (5e ronde first pick Buffalo 121 overall).


Previous Leuven verslaat Zoetermeer, spookgoal bij Den Haag-Herentals
Next Geleen verrast Liège, Den haag wint in Leuven