Geleen verrast Liège, Den haag wint in Leuven


Er stonden drie wedstrijden gepland voor de Bene League op zaterdag de elfde november. Maar in verband met Covid-19 gevallen bij Mechelen werd de wedstrijd tegen Heerenveen afgelast net zoals de wedstrijd die voor zondag de twaalfde op het programma staat tussen HYC en de Sharks. Geleen speelde een sterke pot tegen Liege en wist de driepunten mee te nemen naar Nederland net zoals Den Haag die na een wat matige start het heft in eigen hand nam en gewoon ruim won op bezoek in Leuven.

LEES OOK: Daniel Sprong assist wel nederlaag tegen Penguins

Liege Bulldogs Ice Hockey Club – Snackpoint Eaters Limburg 1-4

Na twintig minuten was het nog 0-0. Beide goalies gaven weinig rebounds weg. De tweede periode begon na wat vertraging in verband met teveel water op het ijs. Geleen was een stuk scherper na de start. Een fout van Liège goalie Troy Passingham betekende dat Lukasz Bartak de puck in het lege doel kon tikken. Drie minuten later verloor Liège verdediger Michael Distate een duel aan de boarding van Matthew Beer en die kon een puike assist geven op Lukasz Bartak en net zoals de eerste goal was de tweede ook een intikkertje. De stand was na 23 minuten 0-2.

Lukasz Bartak Foto: Kurt Tops

Liège moest in de achtervolging. Maar vijf minuten na de 0-2 viel ook de 0-3 in het voordeel van Geleen. Jord Smit ging op snelheid van coast to coast. Liège aanvaller Oscar Delbrassine kon hem niet stoppen en de Waalse goalie ook niet. Met een mooie backhand eindigde de puck in de winkelhaak. Pas in de slotfase van de tweede periode wisten de Bulldogs dan toch te scoren. Captain Jordan Paulus gooide de puck voor het doel. Na een scrimmage aan de boarding kwam de puck bij Mitch Cook en die kon in de draai uithalen en zo Geleen goalie Stef Verhulst verrassen. Het was ook meteen de tussenstand na veertig minuten 1-3 in het voordeel van de Eaters.

Ook in de derde periode zat het de Bulldogs niet mee. Andy Kolodziejczyk stond bij de goal terwijl Mitch Koumans van achter de achterlijn de puck wilde passen naar een Geleense speler voor de goal, maar via de schaats van Andy ging de puck de goal in. Dat was ook tevens de eindstand. Na vijf nederlagen op rij wisten de mannen van Snackpoint Eaters Limburg weer de winst te pakken.

Chiefs Leuven – UltimAir Hijs Hokij 1-5

In de eerste twintig minuten kostte een turnover in het aanvalsvak de Hagenezen een tegengoal. Op snelheid wist Dries Blockx twee Haagse verdedigers op snelheid te kloppen en ook goalie Brett Magnus werd met een forehand backhand move uitgetikt. Den Haag moest aan de bak in de tweede periode en dat deden ze ook. Chiefs konden steeds moeilijker de puck het verdedigings vak uitkrijgen. Jay Huisman won een battle en kon de puck geven aan Ronald Wurm en die wist eigenlijk uit een onmogelijke hoek Leuven goalie Wouter Peeters te verslaan.

Ronald Wurm Foto: Robert Bos

In de drieëntwintigste minuut had Hijs de achterstand gerepareerd. Zes minuten later pakte Den Haag de voorsprong. Een breakaway zorgde ervoor dat Donavan de Zwart kon opstomen en hij gaf de assist op Levi Boer en die schoot hem in de korte hoek hoog binnen. Aan het eind van de tweede periode werd de stand nog verder uitgebreid. Maurice van de Schuit wist de puck five hole binnen te schuiven van dichtbij. Na veertig minuten was de tussenstand 1-3 in het voordeel van de Haagse bezoekers. In de slotminuten wist HIJS de voorsprong nog uit te breiden naar 5-1 via goals van Stace van Bentem en Jeffrey Melissant. Mede door deze overwinning en de nederlaag van Liège is UltimAir Hijs Hokij nu de officiële koploper in de Bene League.

 

Previous Daniel Sprong assist, nederlaag Washington tegen Pittsburgh
Next Sprong scoort shootout, Ottawa shutout Tampa