Sprong scoort shootout, Ottawa shutout Tampa

NHL FAce

Dag zestig van de NHL bracht ons twaalf wedstrijden waaronder Daniel Sprong die de eerste shootout mocht nemen en scoorde. Ottawa wat een shutout scoort tegen kampioen Tampa en de Oilers die hun vijfde wedstrijd op rij verliezen. Stars goalie Ben Bischop beëindigt zijn carrière na jarenlang blessureleed.

Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Buffalo Sabres – Washington Capitals 2-3 SO

Na zestig minuten was de stand 2-2. In overtime hadden beide teams twee schoten op goal. Tijdens de shootouts waren zowel Daniel Sprong als T.J. Oshie trefzeker. Sprong had bijna een kwartier ijstijd.

Toronto Maple Leafs – Chicago Blackhawks 5-4

De Blackhawks konden hun comeback net niet afronden. Na vijftig minuten stond het 4-4 en de game winner kwam van oud Blackhawk David Kampf die de treffer maakte voor de Leafs. Petr Mrazek stond weer in de goal bij Toronto na terugkeer van een blessure.

Ottawa Senators – Tampa Bay Lightning 4-0

De winning streak van vijf door Tampa is ten einde gebracht door Ottawa goalie Anton Forsberg die 25 saves maakte en Brady Tkachuk die een natural hattrick scoorde.

New York Islanders – New Jersey Devils 4-2

Na acht wedstrijden in de nieuwe arena wisten de Islanders dan eindelijk te winnen. Zach Parise scoorde zijn eerste van het seizoen en het bleek meteen de game winner te zijn.

Pittsburgh Penguins – Anaheim Ducks 1-0

De Penguins wonnen voor de vierde keer op een rij. Goalie Casey DeSmith stopte alle 33 schoten van de Ducks die hun goalie John Gibson na twee periodes naar de kant zagen gaan met een lower body injury.

St. Louis Blues – Montreal Canadiens 4-1

Blues goalie Charlie Lindgren won zijn derde start op een rij. Het was alweer de achtste nederlaag voor de Canadiens in tien wedstrijden.

Calgary Flames – Boston Bruins 2-4

Boston goalie Linus Ullmark stopte 40 schoten. Brad Marchand had een goal en assist en zorgde zo voor de vierde nederlaag op een rij voor de Flames.

Edmonton Oilers – Carolina Hurricanes 1-3

Twee goals van Sebastian Aho waren voldoende voor de Hurricanes om de vierde wedstrijd op een rij te winnen en zo alweer de vijfde nederlaag op een rij te geven aan de Oilers.

Arizona Coyotes – Philadelphia Flyers 3-5

Mike Yeo pakte zijn tweede overwinning op een rij als tijdelijke coach voor de Flyers. James van Riemsdijk scoorde twee keer voor Philadelphia.

Los Angeles Kings – Minnesota Wild 2-1

De bijtende Brendan Lemieux scoorde de game winner na zijn schorsing voor het bijten van Ottawa’s Brady Tkachuk. De Kings eindigde de win streak van Minnesota op acht.

San Jose Sharks – Dallas Stars 2-1

Sharks goalie James Reimer maakte 34 saves en Thomas Hertl scoorde voor de vierde wedstrijd op een rij.

Seattle Kraken – Columbus Blue Jackets 4-5 OT

Drie goals op een rij voor de Kraken leverde in ieder geval een punt op. Vince Dunn scoorde de gelijkmaker in minuut 56. Het extra punt ging naar Columbus toen Jake Bean in overtime de trekker overhaalde.