Trappers wint spannende wedstrijd van Hannover Indians

Zondagmiddag 17 oktober, wederom tijd voor een nieuwe thuiswedstrijd van Tilburg Trappers. Ditmaal tegen EC Hannover Indians. Het werd een spannende wedstrijd die resulteerde in een 4-2 overwinning voor Trappers.

Druk zetten

De wedstrijd startte met twee teams die beide veel druk zette. Het sterke Hannover kon hun powerplay echter niet benutten net als de thuisploeg. Tilburg zette uiteindelijk meer druk en dat werd beloond. Halverwege de eerste periode kon Reno de Hondt de 1-0 naar binnen schieten. Slechts twee minuten later maakte oud Hannover speler Brett Bulmer de 2-0 tot grote vreugde van het publiek. Hannover had een grote kans op de aansluitingstreffer met een powerplay maar Ruud Leeuwesteijn zorgde met een glove save ervoor dat het 2-0 bleef.En met die tussenstand ging Trappers van het ijs richting de eerste pauze.

Tekst gaat verder onder de foto

Powerplay goals

Tilburg had tijdens het begin van de tweede periode veel schoten op goal maar de verdediging van de Indianen zorgde dat men niet tot scoren kwam. Tijdens hun powerplay wist Hannover wel te scoren, de eer was aan Joe Kiss. Ook de thuisploeg kon scoren gedurende hun powerplay, Bulmer mocht zijn tweede doelpunt van de wedstrijd noteren. Nog geen minuut later was daar echter weer Hannover die de 3-2 maakte, via de stick van Niko Esposito-Selivanov.

Veel kansen

Het werd een zware derde periode. Trappers begon wederom met veel druk zetten. Dat deed de bezoekende ploeg ook, en het kwam vaak tot kansen maar goalie Ruud Leeuwesteijnhield ze er keurig uit. Er waren hier en daar nog een paar kleine onenigheden. Enkele minuten voor het einde werd de 4-2 gemaakt door Max Hermens tijdens een 5 op 3 situatie. Daarmee kwam de wedstrijd tot zijn eind.

Voor komende week staat op vrijdag de thuiswedstrijd tegen Essen op het programma en op zondag de uitwedstrijd tegen Hammer.