Heerenveen wint Alex Andjelic memorial, Luik nog steeds 100% score

Face-Off IJshockey BeNe League

Drie wedstrijden voor de Bene-League waarvan twee voor de beker van België en een voor de beker van Nederland. Heerenveen won de Alex Andjelic Memorial game in Zoetermeer met 3-7. Luik behield de 100% score door te winnen op bezoek in Mechelen. En Herentals pakte de eerste overwinning van dit seizoen op bezoek in Leuven.

Chiefs Leuven – Heylen Vastgoed HYC 1-7

Na twintig minuten was de stand 1-1. De eerste goal werd gemaakt door HYC via Brennan Feasy. Aan het eind van de eerste periode in de negentiende minuut scoorde Leuven de gelijkmaker door Dean Thurura. Met een hattrick binnen drie minuten maakte Wannes Moons het verschil in de tweede periode. In de laatste periode wisten de mannen van HYC de eerste zege van het seizoen binnen te halen.  Door de eindstand op 1-7 te bepalen.

Zoetermeer Panters – Unis Flyers Heerenveen 3-7

Tijdens de Alex Andjelic memorial konden de Panters het in de eerste periode goed bijbenen. Na twintig minuten was de stand 1-2 door een goal voor Zoetermeer door Attila Birke en twee voor Heerenveen via Jasper Nordemann en Kevin Nijland. In de tweede twintig minuten dezelfde score met een goal voor de Panters door Ferenc Kocsis en voor de Flyers Lars den Edel en wederom Kevin Nijland. De hattrick voor Kevin Nijland werd compleet door een powerplay goal in de derde periode. De eindstand werd 3-7.

Mechelen Golden Sharks – Liege Bulldogs Ice Hockey Club 3-6

Luik ging door waar het vorig weekend mee begon. Binnen vijftien minuten stond het al 0-5 en kon Sharks goalie Mike Gysbrechts de bank opzoeken en werd zijn plek in het net ingenomen door Mike Jansen. Mechelen kwam dichtbij met drie goals op een rij naar 3-5 door goals van Riku Juhani Koskinen, Marek Ziarny en Stefaan Swennen. Het slotakkoord was toch voor Luik doordat Frank Neven vanuit de powerplay de eindstand op het bord plaatste met de 3-6.