Canada, Letland en Zweden houden hoop. Zwitsers naar kwartfinale. Finland nog steeds koploper


World Cup IIHF IJshockey

Dag tien van het wereldkampioenschap leverde een paar afvallers op voor de kwartfinales. Door het verlies van Wit-Rusland van Zwitserland zijn de Wit-Russen uitgeschakeld. Canada houdt hoop maar heeft hulp nodig van andere teams. Ze versloegen Italië met 7-1. Zweden verslaat de Slowaken. En doordat de Letten een puntje pakte met het gelijke spel na reguliere speeltijd tegen de Finnen hebben zij net als Canada ook nog een kans om de kwartfinales te halen. In principe zijn er vier teams voor twee plaatsen. Kazachstan, Duitsland, Letland en Canada maken er kans op. Kazachstan speelt nog tegen Noorwegen. Duitsland tegen Amerika, Canada tegen Finland en de laatste wedstrijd is Letland Duitsland.

Lees ook: Toronto en Montreal schrijven historie

Wit Rusland – Zwitserland 0-6

De Wit-Russen zijn uitgeschakeld doordat ze met een shutout verloren van Zwitserland. De Zwitserse goalie Leonardo Genoni stopte alle twintig schoten. Met twee goals was Joel Vermin de spekkoper voor de Zwitsers.

Italië – Canada 1-7

Na elf minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Toen was de stand al 4-0 voor de Canadezen. Vier NHL goals door Cole Perfetti, Andrew Mangiapane, Troy Stecher en Adam Henrique. Halverwege de wedstrijd kon Simon Pitschieler een eretreffer scoren voor de Italianen. De Canadezen wisten daarna nog drie keer te scoren. Waaronder Andrew Mangiapane die zijn tweede van de dag binnen prikte.

Zweden – Slowakije 3-1

Na twintig minuten was het WK over voor de Zweden na een 1-0 achterstand tegen de Slowaken door een goal van Peter Cehlarik. Drie unaswered goals zorgden voor nog een beetje hoop. San Jose Shark Marcus Sorensen, Buffalo Sabres Victor Olofsson en Anaheim Ducks Isac Lundestrom die shorthanded de empty netter scoorde.

Finland – Letland 3-2 OT

Dat de Letten meer schoten op doel hadden dan de Finnen zegt genoeg over deze wedstrijd. Een goal van de Finnen aan het begin van de wedstrijd door Saku Maenalanen. In de laatste minuut van de eerste periode was het Martins Dzierkals met de gelijkmaker. De Finnen pakte de voorsprong in de tweede periode door Iiro Pakarinen. Met zijn tweede goal van de dag was het in minuut 53 wederom Martin Dzierkals die er 2-2 van maakte en zo een puntje pakte voor de Letten. Vier seconden voor het einde van de overtime was het Florida Panthers Anton Lundell die met een mooie schijnbeweging de Letse keeper Janis Kalnins kansloos liet.

 

Previous Montreal en Toronto schrijven historie, Bruins starten met zege
Next Colorado sabelt Vegas hardhandig neer, Tampa Bay dondert langs Carolina