Colorado sabelt Vegas hardhandig neer, Tampa Bay dondert langs Carolina


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Twee duels in ronde twee op de zondag in de play-offs. Colorado maakte de favorietenrol waar tegen Vegas en kletterde een zevenklapper op de teller. Tampa Bay won nipt bij Carolina en staat ook op 1-0.

Lees ook: Zwitserland als eerste naar kwartfinales op het WK

Colorado Avalanche – Vegas Golden Knights 7-1

De enige serie die tussen de nummers één en twee van de divisie is die van Colorado en Vegas. Beide ploegen gelden als favoriet voor de titel. Van één van hen gaan we afscheid nemen. Colorado maakte een statement in het eerste duel.

Robin Lehner kreeg de start bij de Golden Knights, nadat Fleury de hele serie tegen Minnesota had gekeept. Colorado kwam veel beter en fitter voor de dag en dicteerde van begin tot eind. Mikko Rantanen opende de score na vijf minuten, Gabriel Landeskog verdubbelde de marge halverwege de eerste periode.

In het middenstuk ging Vegas kopje onder. Binnen vier minuten stond het al 4-0, de ploegen stapten met 6-1 van het ijs af. In de derde periode nam de frustratie bij Vegas toe en mocht Ryan Reaves met een match penalty inrukken. Cale Makar zette de 7-1 eindstand op het bord. Een pak slaag voor Vegas, Colorado op 1-0 en nog steeds zonder nederlaag in de play-offs.

Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning 1-2

Een lekkere serie diende zich aan. Een van de contenders van de komende tijd, Carolina, tegen regerend kampioen Tampa Bay Lightning. De eerste wedstrijd gaf gelijk het visitekaartje af van deze serie.

Andrei Vasilevskiy, maar vooral Alex ‘Ned’ Nedeljkovic, hadden in het reguliere seizoen geïmponeerd met hun keeperswerk. Beide goalies deden dat opnieuw en hielden de netten schoon in de eerste 20 minuten van de wedstrijd.

Brayden Point, weer hij, opende de score voor de Bolts. Carolina moest in de achtervolging maar liep zich stuk op de goalie van Tampa Bay. In de tweede minuut van periode drie was het wél raak. Jake Bean zette Carolina op de power play op gelijke hoogte.

De Canes gingen op jacht naar de voorsprong, maar kregen de deksel op de neus. In het eigen vak kreeg het de puck niet weg en Barclay Goodrow koos een perfect moment om zijn eerste in de play-offs te maken. Het leverde Tampa Bay een 2-1 winst op en de 1-0 voorsprong in deze serie.

Previous Canada, Letland en Zweden houden hoop. Zwitsers naar kwartfinale. Finland nog steeds koploper
Next Denemarken en Zweden uitgeschakeld, Duitsland, Kazachstan, Letland en Canada strijden voor twee plekken