Montreal en Toronto schrijven historie, Bruins starten met zege


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Twee duels op de zaterdag. Wederom een do or die voor Montreal tegen de Toronto, waar historie geschreven werd. Boston en New York speelden hun eerste duel van ronde twee.

Lees ook: Dure nederlaag Duitsland op WK tegen Finland

Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 3-2 OT

Toronto ging met een 3-1 voorsprong het vijfde duel in. Montreal pakte daar de zege. En dus volgde opnieuw alles of niets voor de Canadiens. Opnieuw werd het alles. Een zevende duel komt er dus aan.

40 minuten lang waren Carey Price en Jack Campbell niet te kloppen. De netten bleven schoon. In periode drie ontbrandde de wedstrijd. Binnen 80 tellen van elkaar zetten Corey Perry en Tyler Toffoli Montreal op een 2-0 voorsprong. De Leafs kwamen via Spezza op 2-1 en dik drie minuten voor tijd zorgde TJ Brodie voor een hartverzakking voor de Habs-fans met de gelijkmaker. Wéér overtime om een beslissing te forceren.

Na een kwartier maakte Jesperi Kotkaniemi de winnende voor Montreal. Dat de puck via een schaats ging zal iedereen die de Canadiens toejuicht een zorg zijn. Voor de tweede keer in de 104-jarige historie tussen beide teams komt er een zevende duel in een play-off serie.

Boston Bruins – New York Islanders 5-2

Boston en New York trapten het gala der ronde tuels af in de TD Garden van de Bruins. Een match-up tussen twee speelstijlen. Aanvallende power van Boston tegen geslepen defensieve kracht van New York.

De Islanders kwamen op voorsprong via Anthony Beauvillier, maar vlak voor de thee sloeg David Pastrnak terug. Diezelfde Pastrnak zette zijn ploeg op voorsprong na een half uur spelen, voor dat Adam Pelech met een snoeiharde one-timer de 2-2 op het bord zette na 40 minuten.

In het slotstuk was het Boston Bruins dat de klok sloeg en via goals van Charlie McAvoy, de derde van Pastrnak en Taylor Hall wegliep naar 5-2. Een prima opening voor de geel-zwarten die verdiend een 1-0 voorsprong pakten.

Previous Elfklapper Kazachstan, Rusland verslaat Zwitserland, duur verlies Duitsland tegen Finland
Next Canada, Letland en Zweden houden hoop. Zwitsers naar kwartfinale. Finland nog steeds koploper