Zwitserland sloopt Slowakije, Finland koploper groep B


World Cup IIHF IJshockey

Op dag zeven van het WK in Riga werden er vier wedstrijden gespeeld. Zwitserland gaf Slowakije een pak slaag, Amerika verslaat Letland, Zweden vergooit een 2-0 voorsprong tegen de Tsjechen en Finland pakt een shutout tegen Italië.

Lees ook: Islanders sturen Crosby naar huis

Zwitserland – Slowakije 8-1

De Zwitsers benutten de man meerderheid situatie optimaal. Twintig strafminuten voor de Slowaken werden afgestraft met vijf powerplay goals. Naast de powerplay goals waren er ook nog drie even strength goals. Gregory Hofmann pakte vier punten. (2G, 2A). Romain Loeffel (2G, 1A) en Sven Andrighetto (1G, 2A) pakte beide drie punten. Na de nederlaag van eergisteren wisten de Zwitsers zich goed te herstellen.

United States – Letland 4-2

Na twintig minuten was de stand tussen Amerika en het thuisland Letland 2-2. Twee goals in minuut 32 en 33 van de Amerikanen maakte het verschil. De 3-2 kwam van de stick van Trevor Moore van de L.A. Kings en de 4-2 werd gescoord door rookie Matthew Berniers. Die speelt nog voor de Universiteit van Michigan. Met deze drie punten staat Amerika voorlopig weer op de play-off plaatsen.

Zweden – Tsjechië 2-4

Na veertig minuten stond het 2-0 voor de Zweden. In de laatste periode werd dat allemaal vergooid. Binnen vier minuten was het al 2-2 door twee powerplay goals. Red Wing Jakub Vrana en Jan Kovar scoorden. Lukas Klok scoorde de 3-2 en de empty netter van Jakub Flek betekende vier unanswered goals en de laatste plaats in groep A voor de Zweden met drie punten na vier wedstrijden.

Finland – Italië 3-0

De Finse goalie Harri Sateri hoefde maar elf reddingen te verrichten om de shutout te pakken tegen de Italianen. De Finnen stonden na 28 minuten al op de 3-0. Twee goals van Tony Sund en een van Buffalo Sabres Arttu Ruotsalainen waren voldoende voor de winst en leverde ook nog de koppositie op in groep B met tien punten uit vier wedstrijden.

Previous New York schakelt Pittsburgh uit, Tampa Bay rekent af met Florida
Next Carolina wint thriller-serie van Nashville, Montreal leeft nog