New York schakelt Pittsburgh uit, Tampa Bay rekent af met Florida


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Drie duels op de woensdag in de play-offs. Alle drie de series gingen met een 3-2 stand van start. New York rekende af met Pittsburgh Penguins. Tampa Bay won de burenruzie van Florida en Minnesota dwong een zevende duel af tegen Vegas.

Lees ook: Groot-Brittannië pakt eerste regular win sinds 1962 op WK

New York Islanders – Pittsburgh Penguins 5-3

Game 7 of niets voor Pittsburgh Penguins dat tegen een 3-2 achterstand aankeek voor het zesde duel tegen New York Islanders. Na 60 minuten ijshockey kwam er een einde aan het seizoen voor de mannen uit Steel City.

Drie keer kwam Pittsburgh op voorsprong. Drie keer kwamen de Islanders langszij. Jeff Carter, Jake Guentzel en Jason Zucker zorgden voor een 3-2 voorsprong na 22 minuten voor de Penguins. Brock Nelson maakte voor de derde keer gelijk in minuut 29. Dertien tellen later volgde de genadeklap door Ryan Pulock. Toen Nelson er met zijn tweede van de avond 5-3 van maakte, was Pittsburgh down and out.

In de slotperiode hielde New York stand en zo werd, na nummer twee Washington, ook top seed Pittsburgh uit de play-offs gegooid. New York mag het gaan opnemen tegen Boston in de finale van de Eastern Division.

Tampa Bay Lightning – Florida Panthers 4-0

Ook do or die voor Florida Panthers op bezoek in de Amelie Arena. Tampa Bay zorgde op niet misverstane wijze dat de Panthers de zomervakantie kunnen boeken.

Pat Maroon zette de Bolts op een 1-0 voorsprong na zeven minuten. Florida drong wel aan, kreeg kansen, maar Vasilevskiy had overal een antwoord op. Steven Stamkos verdubbelde de marge op de power play in het middenstuk. In periode drie hield Tampa Bay stand en sloeg het in de laatste zes minuten nog twee keer toe.

Andrei Vasilevskiy eindigde met 29 saves voor een shutout. Exit Florida, Tampa Bay mag gaan afwachten of Carolina of Nashville de tegenstander wordt in de volgende ronde.

Minnesota Wild – Vegas Golden Knights 3-0

Nadat Vegas op 3-1 was gekomen leek het gedaan met Minnesota. De gestolen overwinning in het vijfde duel gaf de Wild een flinke boost. De mannen in het groen dwongen een zevende duel af.

Dit keer was het duel veel meer in evenwicht en had de thuisploeg het defensief op orde. De gevreesde aanval van de Golden Knights had moeite om er doorheen te komen. Cam Talbot en Marc-André Fleury hielden hun netten 40 minuten lang schoon.

Ryan Hartman, Kevin Fiala en Nick Bjugstad wisten in de slotperiode het verschil te maken voor Minnesota. Talbot eindigde met 23 saves voor een shutout. Game 7 moet uitwijzen wie het op gaat nemen tegen Colorado, dat al lang klaar is na de sweep tegen St. Louis.

Previous Eerste verlies Duitsland, Canada en Groot-Brittannië pakken eerste zege
Next Zwitserland sloopt Slowakije, Finland koploper groep B