Carolina wint thriller-serie van Nashville, Montreal leeft nog


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

De twee duels op de donderdag stonden bol van de spanning. Carolina en Nashville gingen voor de vierde keer op rij naar overtime. De Canes beslisten de serie en gaan het opnemen tegen Tampa Bay. Montreal won, ook na overtime, en leeft nog tegen Toronto.

Lees ook: Zwitserland sloopt Slowakije, Zweden rode lantaarn drager

Nashville Predators – Carolina Hurricanes 3-4 OT

Wat. Een. Serie! Carolina Hurricanes en Nashville Predators trakteerden de toeschouwers op een spectaculaire serie. Voor de vierde keer op rij moest er een duel in overtime beslist worden. Dit keer betekende het de uitschakeling van Nashville. Carolina gaat verder.

Nashville kwam lekker uit de startblokken en pakte na 104 seconden al een voorsprong via Nick Cousins. Drie minuten later was het 1-1 via Brock McGinn. De Predators grepen de macht in het middenstuk. Granlund en Johanssen tilden de thuisploeg naar 3-1. Carolina hing in de touwen, maar kwam via Sebastian Aho terug tot 3-2.

In de slotperiode werd het opnieuw nagels bijten. In de 54e minuut vond Dougie Hamilton het gaatje voor de Canes. Wéér overtime, maar nu was het snel bekeken. Aho besliste de serie na iets meer dan een minuut in het voordeel van Carolina. Zij gaan het nu opnemen tegen Tampa Bay Lightning in ronde twee.

Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens 3-4 OT

Na drie winstpartijen op rij stond Toronto op match point. De eerste van deze kansen werd door Montreal teniet gedaan. Ondanks dat de Habs een voorsprong vergooiden, pakten ze het vijfde duel in overtime.

De bezoekers stormden de gates uit en hadden via twee goals van Joel Armia een 2-0 voorsprong te pakken na amper acht minuten spelen. Toen Jesper Kotkaniemi defensief geklungel afstrafte in de 25e minuut, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Montreal.

Twee minuten later stond Toronto op het scorebord via Zach Hyman. Twee goals van Jake Muzzin zorgde voor een 3-3 stand. De Leafs leken door te drukken, maar Montreal hield stand. Nick Suzuki zorgde er na 59 seconden in overtime voor dat er een zesde duel in Montreal wordt gespeeld.

Previous Zwitserland sloopt Slowakije, Finland koploper groep B
Next Canada verslaat Kazachstan, Denemarken op koers voor kwartfinale