Washington en Boston weer naar overtime, Edmonton onderuit in eerste duel

Vier duels in de play-offs en de allerlaatste in het reguliere seizoen. Boston en Washington gingen voor de derde keer overtime in, Edmonton speelde zijn eerste wedstrijd. Carolina en Colorado namen het heft steviger in handen. Het reguliere seizoen zit er nu echt op, na het laatste duel tussen Calgary en Vancouver.

Boston Bruins – Washington Capitals 3-2 2OT

Voor de twaalfde keer op rij eindigde het duel met één goal verschil. Voor de derde keer op rij deze serie moest overtime de beslissing brengen. Na 86 minuten ijshockey ging de winst naar Boston.

Zonder Daniel Sprong en Lars Eller ging Washington op jacht naar de winst. Alex Ovechkin scoorde zijn 800e goal om de score te openen. Taylor Hall en Nick Dowd zorgden voor een 1-2 ruststand.

Net als in duel twee kon Washington de winst niet over de streep trekken. Al had het pech door het ijzerwerk te raken. Brad Marchand maakte in de 51e minuut de gelijkmaker. In de extra tijd trok Boston het duel naar zich toe, maar Ilya Samsonov hield zijn ploeg op de been.

In de 86e minuut lukte het de Bruins dan toch. Een kapitale communicatiefout tussen Samsonov en Schultz werd de Capitals fataal. Craig Smith zei ‘dank je wel’ en zette Boston op 2-1 in de serie.

Edmonton Oilers – Winnipeg Jets 1-4

De Oilers gelden als grote favoriet. Mede door de 105 punten van Connor McDavid. In de playoffs gaan de tellers op nul. En daar staat Edmonton na duel één. Winnipeg pakte brutaal de winst.

De thuisploeg ging nog voortvarend van start via Jesse Puljujarvi. Winnipeg kwam op gelijke hoogte via Tucker Poolman. In het slotstuk namen de Jets via Dominic Toninato de voorsprong.

De Oilers probeerden het, maar Connor Hellebuyck was onverslaanbaar. Twee empty-net goals in de 59e minuut bezegelden het lot. McDavid nul punten, Edmonton nul en lachende gezichten bij Winnipeg. 1-0 Jets.

Carolina Hurricanes – Nashville Predators 3-0

Carolina pakte de winst in duel één. Nashville was er alles aan gelegen om op gelijke hoogte te komen. Het werd een prachtduel in Raleigh. De Canes trokken met moeite de tweede zege over de streep.

Rookie-goalie Alex Nedeljkovic pakte zijn eerste shutout op met 32 saves. Ook Juuse Saros van Nashville keepte een puike partij met 30 saves. Sebastian Aho maakte na negen minuten de 1-0 op de power play. En die treffer bleef lang overeind.

Pas in de laatste minuut nam Carolina afstand door twee empty netters van Aho en Foegele. Een nagelbijter van de bovenste plank. De Canes hebben een 2-0 voorsprong te pakken.

Colorado Avalanche – St. Louis Blues 6-3

De titelkandidaat en de kampioen van 2019. De Avs pakten het eerste duel met 4-1 en leken het tweede duel weg te geven na een 3-0 voorsprong. Toch trok Colorado de zege naar zich toe.

St. Louis startte dramatisch aan de wedstrijd. Na 35 tellen lag de puck al achter Jordan Binnington. De winnaar van de Presidents’ Trophy liep weg naar 3-0 na 24 minuten. St. Louis wilde van geen wijken weten en knokte zich terug naar 3-2.

Nathan MacKinnon en Mike Hoffman lieten het net binnen 15 tellen bollen naar 4-3. Twee empty net goals van Saad en Mackinnon, die zijn hattrick compleet maakte, zorgden voor de 2-0 stand in de serie.

Reguliere seizoen

Calgary Flames – Vancouver Canucks 6-2

Het reguliere seizoen zit er nu écht op. Calgary won het slotduel met duidelijke cijfers: 6-2. Calgary liep vlot weg naar 4-0 en daarmee was het duel gespeeld. De ranking van de Draft Lottery is nu gereed.