Tampa Bay in control, Pittsburgh en Vegas slaan terug

NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Drie duels in de play-offs op de dinsdag in de NHL. Ook het één na laatste ‘niemandalletje’  tussen Calgary en Vancouver. In de play-offs was het weer nagelbijten. Tampa Bay won voor de tweede keer in Florida. Pittsburgh en Vegas kwamen op gelijke hoogte.

Pittsburgh Penguins – New York Islanders 2-1

Opnieuw een close game tussen Pittsburgh en New York. De Islanders pakten het eerste duel in overtime. Pittsburgh kwam nu op gelijke hoogte.

Ook nu was er weer sprake van een open wedstrijd. Na 60 minuten stonden er 83 schoten op de teller. Een blunder van Ryan Pulock leidde de 1-0 in. Zijn turnover kwam in de stick van Bryan Rust en die kende geen genade. Tien minuten later zette Jeff Carter de 2-0 op het bord.

Daarna drongen New York de Penguins langzaam maar zeker terug. De Islanders kwamen via een prachtige backhand goal van Josh Bailey op 2-1. Tristan Jarry behoedde Pittsburgh een aantal keer voor de gelijkmaker en trok de winst over de streep. Stand: 1-1 in de serie.

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 1-3

Het eerste duel tussen beide kemphanen uit Florida eindigde in een zege voor de regerend kampioen. Ook het tweede duel verdween in de tas van Tampa Bay.

Steven Stamkos zette de bezoekers met een lucky goal op voorsprong in minuut vijf. Tien minuten later was de marge twee via Ondrej Palat.

De Cats trokken ten aanval en prikten via Mason Marchment raak in de 35e minuut. Wat de thuisploeg ook probeerde, Andrei Vasilevskiy had een topavond. Yanni Gourde zorgde met een empty-netter voor de beslissing. Met een 2-0 voorsprong gaat Tampa Bay naar de eigen Amelie Arena.

Vegas Golden Knights – Minnesota Wild 3-1

Dat Minnesota niet onderschat moet worden, bleek in het eerste duel. De Wild sleepten een overtime shutout uit het vuur.

Ook het tweede duel liet Minnesota zich goed zien, dit keer ook offensief. Matt Dumba verraste Marc-André Fleury van afstand voor een 1-0 voorsprong. 30 tellen later was het 1-1 door een prachtige treffer van Jonathan Marchessault. In minuut 38 zorgde Alex Tuch voor de eerste voorsprong van Vegas.

De Wild voerden de druk op in het slotstuk, Vegas capituleerde niet. Tuch zorgde met zijn tweede van de avond in een leeg doel voor de opluchting voor de Golden Knights. Stand in de serie: 1-1

Reguliere seizoen

Vancouver Canucks – Calgary Flames 4-2

Het één na laatste duel van het reguliere seizoen leverde winst op voor Vancouver. De Flames kwamen terug van 3-0 tot 3-2. Brock Boeser zorgde voor de 4-2. De Canucks stegen van plek 28 naar 24. Met het oog op de Draft Lottery niet heel gunstig.