Jeffrey van Iersel nieuwe coach EG Diez Limburg


Jeffrey van Iersel Herentals BeNe League

De 41-jarige Jeffrey van Iersel, oud coach van Herentals, wordt de nieuwe trainer van EG Diez Limburg in Duitsland. Met een grap vertelde Jeffrey op de vraag ‘Waarom hij koos voor de Rockets in de Oberliga? Ik woon tenslotte al in Limburg’. De in Tilburg geboren trainer stond bovenaan de lijst die het management van de Rockets had opgesteld qua trainers om Marius Riedel op te volgen. Technisch directeur Arno Lörsch stond al wat langer in contact met van Iersel. Tijdens het eerste gesprek was Arno al overtuigd van de filosofie en manier zoals Jeffrey ijshockey wil spelen met het team. ‘Hij is zeer toegewijd en ambitieus en past precies bij onze club’.

Sinds 2016 is Jeffrey van Iersel al trainer. En nu kiest hij voor de eerste keer een Duitse club. Jeffrey gaf aan dat hij al jaren de Oberliga volgt sinds de Trappers daarin toe traden. Tevens speelde de clubs uit de Beneleague in de Inter -Regio-Cup met de Duitse clubs. Hij kijkt er naar uit om met de Rockets in de Oberliga de volgende stap te zetten in zijn trainerscarrière.

‘Er was inderdaad bij het eerste gesprek meteen een klik. De visie is gelijk, zowel op als naast het ijs. Ik wil op het ijs hard werken en creativiteit zien. En ben geen trainer die tierend en springend op de bank staat. Ik zal de spelers altijd positief beïnvloeden om samen tot successen te komen. Dat is een proces waar ik reikhalzend naar uit kijk’

foto: Diez Rockets
Previous Washington en Boston weer naar overtime, Edmonton onderuit in eerste duel
Next NHL PlayOffs: spektakel op speeldag zes, wereldgoal Paul Byron