NHL PlayOffs: spektakel op speeldag zes, wereldgoal Paul Byron

Vier duels op speeldag zes van de NHL PlayOffs. Montreal vloerde Toronto. De goal van Paul Byron gaat de wereld over. Spectaculaire zeges van Florida en Pittsburgh en een prachtige comeback van Vegas. Ga er maar eens even goed voor zitten.

Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens 1-2

Met de serie van Toronto en Montreal zijn nu alle play-off series in gang gezet. In het reguliere seizoen won Toronto de meeste onderlinge duels. Makkelijk ging dat niet.

En die voorbode trok zich door in het eerste duel van deze serie. De Leafs kregen na 10 minuten een klap te verwerken toen John Tavares na een ongelukkige botsing per brancard van het ijs moest.

Twee minuten later scoorde Montreal de eerste goal van de serie via Josh Anderson. In het middenstuk kwam Toronto langszij. De kansen om op voorsprong te komen waren er zeker, Carey Price zou met 35 reddingen een grote bijdrage leveren in de winst van de Habs.

Vrijwel iedereen zal het hebben over de game winning goal van Paul Byron. Op prachtige wijze, shorthanded, maakte hij in minuut 53 de winnende treffer. 1-0 voor Montreal.

Tampa Bay Lightning – Florida Panthers 5-6 OT

The Battle of Florida verplaatste naar Tampa Bay. De regerend kampioen pakte de eerste twee duels in Sunrise.

Ook het derde duel stond bol van de spanning. Florida schoot uit de startblokken en had na zeven minuten al een 2-0 voorsprong te pakken. Daar was niets op af te dingen.

In het middenstuk gingen alle remmen los. Binnen negen minuten had de thuisploeg een 3-2 voorsprong te pakken. Alex Wennberg zorgde voor de 3-3, maar Brayden Point en Alex Killorn zorgden voor een 5-3 ruststand.

Florida ging in het slotstuk op jacht en werd beloond. Patric Hornqvist en Gustav Forsling zetten een 5-5 eindstand op het bord. In de zesde minuut van de extra tijd zorgde Ryan Lomberg voor blije gezichten bij de Cats. De zege van Florida was terecht. Stand in de serie: 2-1 Tampa Bay.

New York Islanders – Pittsburgh Penguins 4-5

Na twee duels in Pittsburgh was de stand 1-1. Het circus verhuisde naar New York en ook het derde duel stond bol van de spektakel.

In een lekker fysiek duel met 75 hits in totaal scoorden de Penguins als eerste via Kris Letang. In periode twee kwam New York op gelijke hoogte, maar zorgden Jeff Carter en Jason Zucker voor een 1-3 ruststand.

De Islanders bogen de achterstand binnen zes minuten om naar een 3-3 stand. Een minuut later zorgde Carter voor de nieuwe voorsprong voor Pittsburgh. Weer vocht New York zich terug, maar het slotakkoord was voor de ploeg uit Pennsylvania. Branden Tanev maakte in de 57e minuut de 4-5 en bracht Pittsburgh daarmee op een 2-1 voorsprong in de serie.

Minnesota Wild – Vegas Golden Knights 2-5

Vegas en Minnesota reisden met een 1-1 stand naar Saint Paul. Het derde duel werd er één met twee gezichten.

De openingsperiode was duidelijk voor de Wild. Vegas zat niet lekker in het duel en kreeg twee vroege goals te verwerken. Na negen minuten stond er 2-0 op het bord. Dat leek 3-0 te worden in minuut 14, maar de goal werd afgekeurd wegens offside.

In het middenstuk waren de rollen omgedraaid. Vegas was ontketend en scoorde drie keer. Minnesota kwam amper voor het doel van Marc-André Fleury en Vegas was de baas. Shots on goal: 22-4 voor de Golden Knights.

In het slotstuk deelde William Karlsson in de 58e minuut de genadeklap uit. De empty netter van Mark Stone strooide nog wat extra zout in de wond. Een puike zege van Vegas, dat nu met 2-1 leidt in de serie.