Sprong opnieuw belangrijk bij Washington, Tampa Bay en Florida naar play-offs


Face-Off IJshockey NHL

Acht duels op Koningsdag in de NHL. Daniel Sprong deed opnieuw van zich spreken, Washington deed uitstekende zaken in de extreem spannende East Division. Tampa Bay en Florida pakten een play-off ticket.

Lees ook: Robin van Calster klaar voor het WK U18

Washington Capitals – New York Islanders 1-0

Daniel Sprong scoorde zijn tiende van het seizoen. Zijn goal na amper twee minuten was genoeg voor de winst. Washington pakte de koppositie in het oosten en is nog één zege verwijderd van de play-offs.

Pittsburgh Penguins – Boston Bruins 1-3

Bij winst had Pittsburgh het play-off ticket binnen. Boston stak daar professioneel een stokje voor. David Krejci scoorde een prachtige goal en had een assist. Ook de Bruins mogen nog aan de titel denken in het oosten.

New York Rangers – Buffalo Sabres 3-1

New York houdt nog hoop op de play-offs na de winst op Buffalo. Ryan Strome had twee assists en Alex Lafraniere de game winning goal. Het gat met Boston is vier punten, maar New York speelde twee duels meer.

New Jersey Devils – Philadelphia Flyers 6-4

De Flyers zijn nog één nederlaag verwijderd van uitschakeling voor de play-offs. Bij New Jersey ging het met 6-4 onderuit. De eerste winst in tien duels van de Devils. Yegor Sharangovich deelde de genadeklap uit, 11 seconden na de gelijkmaker.

Chicago Blackhawks – Tampa Bay Lightning 4-7

Regerend kampioen Tampa Bay mag zich gaan opmaken voor het post-season. De zege bij Chicago volstond voor een play-off ticket. Brayden Point had een goal en twee assists voor de Bolts.

Nashville Predators – Florida Panthers 4-7

Nashville had een 4-3 voorsprong na 40 minuten. Vier unanswered goals in het slotstuk leverden de Panthers een play-off ticket op. Johnny Huberdeau had twee goals en drie assists voor Florida.

Dallas Stars – Carolina Hurricanes 1-5

Bij winst had Dallas plek vier overgenomen van Nashville. Het kreeg echter keihard de deksel op de neus van koploper Carolina. Jordan Staal had twee goals en een assist voor de Canes.

Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings 1-0 SO

De eerste winst in tien duels voor Columbus. Beiden ploegen scoorden niet in 65 minuten ijshockey (SOG 33 vs 41). De Blue Jackets wonnen via Patrik Laine en Oliver Bjorkstrand in de shootouts.

Previous Carolina pakt play-off ticket, Nashville en St. Louis in gevecht om plaats vier
Next Toronto pakt play-off ticket, St. Louis doet uitstekende zaken