Toronto pakt play-off ticket, St. Louis doet uitstekende zaken


Face-Off IJshockey NHL

Zeven duels verdeeld over twee divisies op de woensdag. In het noorden pakte Toronto Maple Leafs als eerste een play-off ticket. In het westen deed St. Louis prima zaken en blijft Vegas maar winnen.

Lees ook: Sprong weer belangrijk voor Washington

Montréal Canadiens – Toronto Maple Leafs 1-4

Toronto kan zich gaan opmaken voor de play-offs. De winst in het Bell Center was voldoende. Auston Matthews scoorde zijn 35e van het seizoen. Joe Thornton pikte assist 1100 op.

Minnesota Wild – St. Louis Blues 3-4

Minnesota leidde na 40 minuten met 3-1. St. Louis maakte een prima comeback in het slotstuk. Robert Thomas scoorde 23 tellen voor het einde de winnende treffer. De Blues deden uitstekende zaken in de race voor plaats vier.

Vegas Golden Knights – Colorado Avalanche 5-2

De topper in de West Division werd een prooi voor Vegas. De Golden Knights wonnen voor de tiende keer op rij en grepen de koppositie. Mark Pacioretty (2G, 1A) en Mark Stone (1G, 2A) hadden drie punten.

Winnipeg Jets – Edmonton Oilers 1-3

De Oilers klopten de Jets opnieuw voor de strijd om plek twee. Connor McDavid noteerde assists nummer 54, 55 en 56 van het seizoen. Edmonton heeft nu een voorsprong van drie punten op de Jets én twee duels minder gespeeld.

Ottawa Senators – Vancouver Canucks 6-3

De Senators zijn voor het eerst dit seizoen van de laatste plek in North af. Vier goals in het middenstuk waren voldoende om het verschil te maken. De Canucks hebben echter nog zeven duels tegoed om de rode lantaarn weer over te dragen.

San Jose Sharks – Arizona Coyotes 4-2

San Jose hield de strohalm vast qua hoop op de play-offs. Het versloeg Arizona en heeft nu evenveel verliespunten. Drie goals in het eerste kwartier waren voldoende voor de Sharks om de winst te pakken.

Los Angeles Kings – Anaheim Ducks 2-3

De Kings lieten de zege uit de handen glippen. Het kwam met 2-0 voor, maar moest de punten aan laagvlieger Anaheim laten. Cam Fowler maakte de winnende. Ondanks de winst zijn de Ducks definitief uitgeschakeld voor het post-season.

Previous Sprong opnieuw belangrijk bij Washington, Tampa Bay en Florida naar play-offs
Next Sprong met Capitals naar de play-offs. Boston en St. Louis houden goede hoop