Sprong met Capitals naar de play-offs. Boston en St. Louis houden goede hoop


Face-Off IJshockey NHL

Tien wedstrijden waarbij Daniel Sprong weer een goal wist te scoren voor Washington en mede daarmee zijn club naar de play-offs schoot. Boston en St Louis pakten beide een overwinning en houden goede hoop op verlenging van het seizoen en de Flyers zijn uitgeschakeld.

LEES OOK: Toronto naar de play-offs

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 4-5 OT

Wederom een goal voor Daniel Sprong en beide teams zijn door naar de play-offs. Pittsburgh staat nu op de eerste plek in East en heeft daarmee voorlopig het thuisvoordeel in de play-offs.

Minnesota Wild – St. Louis Blues 4-5 OT

De Blues maken nog steeds goede kans op de play-offs in West nu ze die vierde winst op een rij pakte. Aangezien Wilds Kirill Kaprizov in de laatste minuut gelijk maakte zorgde Ryan O’Reilly voor de winnende in overtime voor St. Louis.

Chicago Blackhawks – Florida Panthers 3-4 OT

Rookie goalie Spencer Knight wint zijn derde wedstrijd op rij voor de Panthers. De gelijkmaker door Alex DeBrincat viel achttien seconden voor tijd en Sam Bennett maakte het in overtime af.

Tampa Bay Lightning – Dallas Stars 3-0

De dertigste overwinning voor goalie Andrei Vasolevskiy dit seizoen en zijn vijfde shutout. Dallas zal met Nashville gaan moeten knokken wie er mee mag naar de play-offs.

Edmonton Oilers – Calgary Flames 1-3

Twee goals van Elias Lindholm zorgden ervoor dat de Flames nog steeds een kans maken op de play-offs. Oilers Connor McDavid bleef puntloos.

Boston Bruins – Buffalo Sabres 5-2

De Bruins zetten zich met deze winst goed neer op plek vier in strijd om de play-offs. Pas laat in de derde periode werd het verschil gemaakt door Boston met de game winning goal van Charlie Coyle.

New Jersey Devils – Philadelphia Flyers 5-3

De Flyers gaan niet naar de play-offs door de nederlaag tegen de Devils Yegor Sharangovich scoorde twee powerplay goals.

New York Rangers – New York Islanders 0-4

De play-offs hoop voor de Rangers heeft een flinke knauw gekregen door de shutout van Semyon Varlamov die 25 saves maakte. Leo Komarov scoorde zijn eerste goal van het seizoen voor de Islanders.

Carolina Hurricanes – Detroit Red Wings 3-1

Met de winst van de Hurricanes hebben ze hun poit streak gebracht naar negen op een rij. Teuvo Teravainen scoorde een goal en gaf een assist terwijl Sebastian Aho twee assists gaf.

Toronto Maple Leafs – Vancouver Canucks 4-1

Met goal nummer 36 lijkt de Rocket Richard troffee Auston Matthews niet meer te kunnen ontgaan. Met 15 reddingen pakte ook David Rittich zijn eerste winst voor Toronto.

Previous Toronto pakt play-off ticket, St. Louis doet uitstekende zaken
Next Vegas is win streak kwijt, Montreal boekt nuttige overwinning