Vegas is win streak kwijt, Montreal boekt nuttige overwinning


Face-Off IJshockey NHL

Vier duels op de vrijdag in de NHL, met vooral wedstrijden in het Westen. Vegas raakte de win streak van tien duels kwijt. De strijd om plek vier is nog open. St. Louis, Arizona, San Jose en Los Angeles maken daar nog kans op. In het Noorden boekte Montreal een nuttige zege op Winnipeg.

Lees ook: Sprong blijft hot voor Washington

Arizona Coyotes – Vegas Golden Knights 3-0

Vegas zag de (record) winning streak van tien eindigen in Glendale. Adin Hill maakte 25 saves voor een shutout. Arizona staat nu drie punten achter op St. Louis, maar speelde wel drie duels meer.

Colorado Avalanche – San Jose Sharks 3-0

3-0 stond er ook op het scorebord in Denver. Phillip Grubauer had 21 saves en pakte zijn zeventiende shutout. Mikko Rantanen was bij alle goals (1G, 2A) betrokken.

Anaheim Ducks – Los Angeles Kings 1-2

De Kings hangen aan een zijden draadje in de strijd om plek vier, maar leven nog steeds. Het boog in het slotstuk een 1-0 achterstand om in Anaheim. Anze Kopitar besliste het duel 56 tellen voor het einde.

Montréal Canadiens – Winnipeg Jets 5-3

Montreal boekte een uiterst nuttige zege op nummer drie Winnipeg. De Jets verspeelden een 2-0 voorsprong en liepen tegen de zesde nederlaag op rij aan. Nick Suzuki had twee goals en een assist. Montreal heeft heeft nu zes punten voorsprong op nummer vijf Calgary.

Previous Sprong met Capitals naar de play-offs. Boston en St. Louis houden goede hoop
Next Pittsburgh verslaat Washington, spanning om play-off tickets naar kookpunt