Pittsburgh verslaat Washington, spanning om play-off tickets naar kookpunt


Face-Off IJshockey NHL

30 van de 31 teams kwamen in actie in de NHL op 1 mei. Een terechte dag van de arbeid dus. Pittsburgh greep de koppositie in het oosten, de Islanders pakten een play-off ticket en de spanning om de laatste play-off tickets loopt op tot het kookpunt.

Eastern Division:

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 0-3

Daniel Sprong speelde opnieuw op de eerste lijn. Washington ging onderuit tegen Pittsburgh. Bryan Rust strafte twee turnovers genadeloos af en Tristan Jarry deed met 24 reddingen de rest. De Penguins gaan nu aan kop.

New York Islanders – New York Rangers 3-0

De Islanders haalden een play-off ticket op door winst op de Rangers. Semyon Varlamov pakte zijn derde shutout op rij. Hij heeft al bijna 214 minuten geen tegengoal gehad. Anthony Beauvillier maakte er twee.

Boston Bruins – Buffalo Sabres 6-2

Ook Boston blijft op koers voor het post-season. Door de ruime zege op Buffalo hebben de Bruins nog één punt nodig uit hun laatste zes duels. Craig Smith had met een hattrick een groot aandeel in de zege.

Philadelphia Flyers – New Jersey Devils 1-4

De Flyers en Devils zijn uitgespeeld. New Jersey pakte een 4-0 voorsprong. Joel Farabee voorkwam 90 tellen voor het einde een shutout voor Mackenzie Blackwood.

NHL East Division

Central Division:

Nashville Predators – Dallas Stars 1-0 OT

Dé wedstrijd van de avond in Central was Nashville vs Dallas. Plaats vier was de inzet tussen beide ploegen, die evenveel verliespunten hadden. De Predators wonnen, in overtime. Erik Haula maakte de winnende. Dallas verloor de derde op rij. De spanning om plek vier blijft.

Chicago Blackhawks – Florida Panthers 4-5

Door de nederlaag van Chicago tegen Florida is het play-off ticket van de Hawks nagenoeg zeker in rook opgegaan. Twee goals in de eerste minuut van de slotperiode zetten de Cats op 5-2 en daarmee was het gedaan voor Chicago.

Carolina Hurricanes – Columbus Blue Jackets 2-1 OT

Carolina lijkt op weg naar de Division titel. Het heeft nu vier verliespunten minder dan Tampa Bay. Columbus bleek een taaie opponent. 53 tellen voor het einde van de overtime scoorde Dougie Hamilton de winnende.

Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning 1-0 SO

De tweede shutout op rij voor Tomas Greiss van Detroit. Dit keer werd hij wel beloond met winst in de shootouts. In de achtste (!) ronde zorgde Sam Gagner voor de winst. Tampa Bay zag het gat naar Carolina oplopen.

NHL Central Division

Western Division:

Minnesota Wild – St. Louis Blues 4-3 OT

St. Louis vergat de punten mee te nemen uit Minnesota. Het had een 3-1 voorsprong, maar zeg de Wild er met de winst vandoor gaan. De Blues zijn de belangrijkste gegadigde voor het vierde play-off ticket.

Arizona Coyotes – Vegas Golden Knights 2-3 OT

Koploper Vegas had de handen vol aan de Coyotes. De winst werd pas in overtime veilig gesteld door Jonathan Marchessault. De voorsprong van de Golden Knights is twee verliespunten op Colorado.

Colorado Avalanche – San Jose Sharks 4-3

Colorado bleef in het spoor van Vegas met winst op de Sharks. Nathan MacKinnon en Mikko Rantanen hadden een goal en assist. De Sharks kunnen het post-season wel redelijk uit het hoofd zetten.

Anaheim Ducks – Los Angeles Kings 6-2

Anaheim haalde uit tegen buurman Los Angeles. Ryan Miller speelde zijn laatste thuiswedstrijd voor de Ducks. Hij stopt ermee aan het einde van het seizoen. De Kings mogen zich langzaam gaan opmaken voor het komende seizoen.

West Division NHL

Toronto Maple Leafs – Vancouver Canucks 5-1

Toronto dartelt rustig verder richting de titel in het Noorden. De voorsprong na de winst op Vancouver is vijf punten op Edmonton. Topscorer Auston Matthews scoorde zijn 37e en 38e van het seizoen.

Montréal Canadiens – Ottawa Senators 3-2 OT

In de jacht op plek vier deed Montreal prima zaken en zelfs nummer drie Winnipeg is in zicht. Cole Caufield maakte zijn eerste in de NHL; de winnende in overtime. De voorsprong op Calgary is nu acht punten, de achterstand op Winnipeg twee.

Edmonton Oilers – Calgary Flames 4-1

De Oilers wonnen The Battle of Alberta. Connor McDavid pakte weer drie punten mee en staat op 87 (29G, 58A) in de race naar 100. Leon Draisaitl noteerde vier assists. Calgary lijkt achter het net te vissen voor de play-offs.

North Division NHL

Previous Vegas is win streak kwijt, Montreal boekt nuttige overwinning
Next Tampa heeft het lastig tegen Detroit maar wint wel