Carolina pakt play-off ticket, Nashville en St. Louis in gevecht om plaats vier


Face-Off IJshockey NHL

Acht duels in de NHL op de maandag. Carolina pakte een play-off ticket, Dallas en Nashville geven elkaar geen duimbreed toe en St. Louis deed uitstekende zaken met winst op Colorado.

Lees ook: Sprong excelleert in winst Washington

Dallas Stars – Carolina Hurricanes 4-3 OT

Met het punt na het behalen van de overtime is Carolina al zeker van de play-offs. Met de game winning goal en drie assists was Jamie Benn de beste van Dallas.

Nashville Predators – Florida Panthers 4-1

Wederom een puike partij van Juuse Saros voor de Predators met 38 saves. Erik Haula scoorde twee punten. (1G, 1A). Voor de Panthers wist Sam Bennett het net weer te vinden.

St. Louis Blues – Colorado Avalanche 4-1

Door de overwinning blijven de Blues de beste uitgangspositie houden om mee te doen aan de play-offs. David Perron scoorde en gaf twee assists en Blues goalie Jordan Binington redde 31 keer.

Winnipeg Jets – Edmonton Oilers 1-6

Een hattrick van Connor McDavid en de honderdste NHL-goal voor Alex Chiasson deden het voor de Oilers. Jets goalie Connor Hellebuyck bleef aan de kant na veertig minuten na zes goals in zijn net.

Calgary Flames – Montréal Canadiens 1-2

Met de zege pakken de Habs zes punten voorsprong op de nummer vijf in strijd om de play-off plek. Met goal nummer 25 scoorde Tyler Toffoli de game winner.

Ottawa Senators – Vancouver Canucks 2-1

Met de vierde winst in vijf wedstrijden verslaan de Senators de Canucks. Vancouver zal nog aan de bak moeten om de Canadiens van de vierde plaats af te stoten.

Los Angeles Kings – Anaheim Ducks 4-1

Het dramatische seizoen van Anaheim Ducks werd vervolgd met de vijfde nederlaag op rij. Dustin Brown had een goal en asisst voor de Kings. Anaheim vindt zichzelf terug op plaats 30 van de ranglijst.

San Jose Sharks – Arizona Coyotes 6-4

San Jose won voor het eerst na acht nederlagen en bewezen St. Louis een grote dienst. De play-offs lijken een utopie voor de Sharks met een achterstand van negen verliespunten op de Blues. Evander Kane had een goal en drie assists.

Previous Pittsburgh pakt koppositie, spanning om te snijden in East Division
Next Sprong opnieuw belangrijk bij Washington, Tampa Bay en Florida naar play-offs