Sprong belangrijk voor Washington, pers en fans lyrisch over Nederlander


Face-Off IJshockey NHL

Elf duels op de zaterdag. Daarin pakte Daniel Sprong de spotlights bij Washington. Pers en fans waren lyrisch over zijn optreden tegen de Islanders. Minnesota pakte een play-off ticket en de strijd in East en West om de koppositie is razend spannend.

Lees ook: Robin van Calster met Duitsland naar WK U18

New York Islanders – Washington Capitals 3-6

Alex Ovechkin ontbrak, Sprong pikte zijn positie op in de eerste lijn. De Nederlander scoorde er twee, Evgeny Kuznetsov pikte een goal en twee assists op. Zdeno Chara speelde zijn 1600e duel en de Caps pakten de leiding weer terug in de East Division.

Pittsburgh Penguins – New Jersey Devils 4-2

Sydney Crosby scoorde een buzzer beaters voor zijn 20e van het seizoen. Pittsburgh staat nu op een punt van leider Washington in East en ontvangt vandaag Boston.

Winnipeg Jets – Toronto Maple Leafs 1-4

Vier unanswered goals voor de Leafs, die na 39 tellen tegen een 1-0 achterstand aankeken. Het was de derde nederlaag op rij voor Winnipeg. De Leafs verstevigen de koppositie in Noord.

Calgary Flames – Montréal Canadiens 5-2

De Flames winnen back to back van de Canadiens en houden zo de hoop levend op de play-offs. Johnny Gaudreau scoorde twee goals voor Calgary.

Vancouver Canucks – Ottawa Senators 4-2

Vlak Vancouver nog niet uit. Na een lange COVID-break wonnen zij drie van de vier duels. De Canucks hebben nog de meeste wedstrijden te gaan van alle teams in de jacht op plek vier.

Florida Panthers – Carolina Hurricanes 4-3 OT

In overtime zorgt Aleksander Barkov ervoor dat Florida kans blijft houden op de koppositie in de Central divisie. De Canes lieten de kans lopen om een play-off ticket de pakken.

Detroit Red Wings – Dallas Stars 1-2 OT

Maar liefst 50 saves maakte Red Wings-goalie Jonathan Bernier. Na 20 minuten stond het 1-0 voor Detroit. Schotenverhouding na P1? 3 om 21. Pas in overtime konden de Stars het verschil maken via Jamie Benn.

San Jose Sharks – Minnesota Wild 3-6

De derde ploeg die zich plaatste voor de play-offs is Minnesota Wild. De zevende overwinning op rij volstond voor een plek in het post-season. Kiril Kaprizov scoorde voor de vijfde keer op rij voor de Wild.

St. Louis Blues – Colorado Avalanche 5-3

Ryan O’Reilly scoorde een hattrick voor de Blues en eindigt daarmee de vijf game winning streak van Colorado. Avs Nathan MacKinnon heeft inmiddels een dertien game point streak. St. Louis heeft de beste papieren voor plaats vier.

Vegas Golden Knights – Anaheim Ducks 5-1

Vegas is in gevecht om de koppositie met Colorado en boekte een duidelijke zege op het zwalkende Anaheim. Chandler Stephenson had twee goals en een assist. Een franchise record voor de Knights met de negende zege op rij.

Los Angeles Kings – Arizona Coyotes 0-4

Arizona is nog in de race voor het vierde ticket en pakte belangrijke punten in Los Angeles. Na zeven nederlagen in acht duels won het met 4-0. Darcy Kuemper maakte 26 saves voor de shutout.

Previous Robin Van Calster klaar voor het WK U18
Next Mitch Bruijsten komend seizoen bij Nijmegen Wolves