Mitch Bruijsten komend seizoen bij Nijmegen Wolves


Mitch Bruijsten
Foto: Arie Leeuwesteijn

Nijmegen Wolves heeft zijn tweede speler voor het komende seizoen vastgelegd. Naast Captain en boegbeeld Levi Houkes is nu ook aanvaller Mitch Bruijsten aan de ploeg toegevoegd.

Lees ook: Daniel Sprong excelleert bij Washington

BRUIJSTEN KOMT NAAR HUIS

Dat Bruijsten ooit weer in Nijmegen zou gaan spelen is voor niemand een verrassing. De 32-jarige aanvaller is een ‘bloedbroeder’ van Levi Houkes. Samen trekken ze vaak op bij schilderklussen, een branche waarin zij beiden een eigen bedrijf hebben. De belangrijkste reden voor Bruijsten om voor Wolves te kiezen is het gezin. “Ik ben sinds acht maanden vader van een dochter. En van haar jonge leven wil ik gewoon niet té veel missen.”

NIJMEEGSE SMOEL

Het nieuwe Nijmegen moet smoel krijgen met spelers uit de eigen stad en regio. “Dat is nu vooral belangrijk voor Wolves. Een goede teamspirit, competitief zijn en vooral een Nijmeegse mentaliteit hebben. We zijn natuurlijk ook in gesprek met de jongens die de Devils vormden. Die gesprekken verlopen hoopvol. Er zijn er heel veel die hebben aangegeven mee te willen bouwen. Ook al is dat wellicht financieel minder aantrekkelijk voor hen.”, zegt Houkes.

Tekst gaat verder onder de video

VERLEDEN DOORGEKNIPT

Nijmegen Wolves heeft de ambitie om komend seizoen weer in de BeNe League te spelen met de nieuwe ploeg. De Triavium-bewoners weten de ogen op zich gericht, vanwege het faillissement van de Devils. “Na het faillissement van Nijmegen Devils zijn we op nul vertrokken. De lijntjes met het verleden en oude bestuur zijn doorgeknipt. Met hen hebben we nul komma nul meer te maken.”

Tekst gaat verder onder de foto

IJshockeyer Levi Houkes (links) met naast hem interim-voorzitter Ronny Orth en Orths ijshockeyende kleinzoon Milan in het nieuwe shirt van Wolves.

“We zullen het nog wel vaker gaan horen. Dat wij aangesproken gaan worden voor het financiële drama van onze voorgangers. Dat merken we ook in gesprekken met bijvoorbeeld nieuwe spelers. We hebben geleerd van de fouten en zijn er bestuurstechnisch, financieel en juridisch helemaal klaar voor” zegt Ronny Orth, ad-interim voorzitter.

 

 

Previous Sprong belangrijk voor Washington, pers en fans lyrisch over Nederlander
Next Pittsburgh pakt koppositie, spanning om te snijden in East Division