Washington met Sprong onderuit in Boston, Canucks winnen bij terugkeer


Face-Off IJshockey NHL

Zes duels in de NHL op zondag, waarbij de complete Eastern Division in actie kwam. Sprong ging met Washington onderuit bij Boston. Vancouver keerde terug na het COVID-drama en won in overtime van Toronto. De spanning in de top-4 van het oosten is om te snijden. Washington, New York Islanders, Pittsburgh en Boston staan binnen één verliespunt van elkaar.

Lees ook: Trappers uitgeschakeld in Oberliga Nord play-offs

Boston Bruins – Washington Capitals 6-3

Een heerlijk duel in Boston, waar de Bruins de vierde zege op rij boekten. Brad Marchand had twee goals en twee assists. Hij bereikte de grens van 700 punten. T.J. Oshie maakte er twee voor de Caps.

Vancouver Canucks – Toronto Maple Leafs 3-2 OT

24 maart speelde Vancouver voor het laatst. Liefst 22 spelers en stafleden werden geraakt door een COVID-uitbraak. Toronto kwam 2-0 voor. Bo Horvat maakte er twee voor de Canucks, waaronder de game winning goal.

Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres 2-4

Pittsburgh kon de leiding overnemen met een zege op Buffalo. De Sabres wensten er niet aan mee te werken. Sam Reinhart pikte twee goals op in de twaalfde zege van het seizoen voor Buffalo.

Philadelphia Flyers – New York Islanders 0-1 OT

New York Islanders profiteerde wél van de zeperd van Washington. Het had de handen vol aan Philadelphia, dat door de nederlaag steeds verder afdrijft van het post-season. Nick Leddy, scoorde via de schaats van een Flyers-verdediger de winnende.

New Jersey Devils – New York Rangers 3-5

De Rangers mogen nog steeds hopen op de play-offs na de winst bij New Jersey. De Blueshirts zagen een 3-0 voorsprong verdwijnen. Mika Zibanejad en Ryan Strome zorgden in de slotfase alsnog voor de winst.

Anaheim Ducks – Vegas Golden Knights 2-5

De play-offs zijn binnen handbereik voor Vegas na de zege op Anaheim. De voorsprong op nummer vijf Arizona (nog vierde) is 21 verliespunten met nog twaals duels te gaan. Mark Stone pakte zijn vierde multiple-point game op rij met een goal en assist.

Previous Falende powerplay kost Tilburg finale Oberliga Nord
Next Marleau pakt record Gordie Howe, Vegas is on fire