Marleau pakt record Gordie Howe, Vegas is on fire


Patrick Marleau

Acht duels op de maandag in de NHL. De league stond voor een groot deel in het teken van Patrick Marleau. Hij speelde zijn 1768e NHL-duel, waarmee hij het record van Gordie Howe overnam. Vegas, Tampa Bay en Florida boekten zeges in de top, de strijd om plek vier in Central en West nadert het kookpunt.

Lees ook: Trappers onderuit in Herne, einde seizoen.

Vegas Golden Knights – San Jose Sharks 3-2 SO

Vegas pakte de zesde winst op rij en is op stoom. Tweede plek in het westen en tweede plek overall. San Jose bekroonde bijna Marleau’s jubiluemwedstrijd. Het pakte een 2-0 voorsprong, maar ging na shootouts onderuit.

Tampa Bay Lightning – Carolina Hurricanes 3-2 OT

Tampa Bay won de topper tegen Carolina. Het verspeelde een 2-0 voorsprong, maar pakte via Yanni Gourde de winst in overtime. Andrej Vasilevskiy pakte zijn 27e zege, de meeste van alle goalies.

Florida Panthers – Columbus Blue Jackets 4-2

Makkelijk ging het niet, maar ook Florida pakte de winst. Frank Vatrano besliste het duel 90 tellen voor tijd met zijn tweede. De vierde wedstrijd op rij met punten voor de Panthers.

Nashville Predators – Chicago Blackhawks 5-2

De strijd om plaats vier stond op het spel en Nashville deed goede zaken. Binnen 18 tellen beslisten de Preds het duel in de derde periode. Calle Jarnkrok en Luke Kunin pikten beiden een goal en assist op.

Dallas Stars – Detroit Red Wings 3-2 SO

Na een beroerde fase is Dallas terug in de strijd om plek vier. Het had de handen vol aan Detroit, maar won wel na shootouts. Het is nu Chicago voorbij en heeft Nashville in het vizier voor plek vier in Central.

Arizona Coyotes – Minnesota Wild 2-5

Een dure nederlaag voor de Yotes in de strijd om het laatste play-off ticket in het westen. Zonder te spelen heeft St. Louis nu de beste papieren. Kevin Fiala had een goal en assist voor Minnesota.

Edmonton Oilers – Montréal Canadiens 4-1

Pas in de laatste tien minuten scoorde Edmonton. Maar ook gelijk vier unanswered goals. Connor McDavid had een goal en twee assists voor de Oilers.

Calgary Flames – Ottawa Senators 2-4

Als er nog hoop was op de play-offs in Calgary, werd deze door Ottawa vakkundig in de grond geboord. Connor Brown scoorde er twee voor Ottawa, dat voor de tweede keer op rij won.

Previous Washington met Sprong onderuit in Boston, Canucks winnen bij terugkeer
Next Top-4 in East binnen één verliespunt, in Central ook razendspannend