Falende powerplay kost Tilburg finale Oberliga Nord

Ian Meierdres

Wedstrijd twee in de halve finale van de Oberliga Noord werd opnieuw, door een voorsprong halverwege de wedstrijd voor Herne, een mission impossible voor de Trappers. Wederom had Tilburg het moeilijk om met een man meer situatie het voordeel uit te buiten. Bij de kansen die men wel kreeg stond wederom Bjorn Linda in de weg. Het seizoen voor de Tilburg Trappers is ten einde.

Herner E.V. – Tilburg Trappers 3-0

In de eerste periode kregen de Trappers meer dan voldoende mogelijkheden. Wederom vier minuten met een man extra. Die helaas net als afgelopen vrijdagavond geen soelaas bracht. Het dichtst bij een goal kwam Max Hermens die de buitenkant van de paal raakte. Tilburg-goalie Ian Meierdres moest in de slotfase alert optreden bij spaarzame aanvallen van Herne. Met anderhalve minuut powerplay ging het verder aan het begin van de tweede periode.

Te veel straffen in tweede periode

De powerplay overlap vanuit de eerste periode in het voordeel van de Trappers leverde pas aan het eind van de straftijd wat op. Een grote kans voor Danny Stempher, maar goalie Björn Linda pakte de puck met de glove hand. Richting het middelpunt van de periode bleef Herne even druk zetten. Eén van de weinige kansen werd toen wel afgemaakt door Herne. Op assist van Dominik Piskor kon Denis Fominych de 1-0 scoren. Tilburg pakte daarna vier straffen dus kon weinig druk meer zetten op de Duitse goal. In de slotfase kreeg Herne een penaltyshot door een overtreding van Giovanni Vogelaar. De penalty van Patrick Asselin werd gestopt door Ian Meierdres.

Alles oder nichts werd niets

Tilburg begon furieus in de derde periode met kansen voor Reno de Hondt en Raymond van der Schuit. Die kansen werden niet benut. Snel kwam Herne op 2-0. Op een goede uitbraak moesten de Trappers het antwoord schuldig blijven. Miste hij het penaltyshot nog, deze kans mistte Patrick Asselin niet. In minuut 52 moest Jordy Verkiel de Sin Bin in voor slashing en kon Herne vanuit de man meer situatie profiteren. Binnen twintig seconden lag de 3-0 achter Ian Meierdres door wederom Denis Fominych die zijn tweede goal scoort. Al op viereneenhalve minuut van het einde haalde Bo Subr Ian Meierdres van het veld. Ook daarna lukte het niet om de eretreffer te scoren.

EINDE SEIZOEN

Met de nederlaag in Herne komt het seizoen van Trappers ten einde. Een raar seizoen, waarbij de ploeg in de eerste fase niet in Nederland kon spelen en trainen. De ploeg van Bo Subr wist op voorhand dat de finale van de Oberliga Nord het maximaal haalbare was. Het eindstation werd de laatste vier. Herne moet afwachten wie de tegenstander in de finale wordt. Hamburg pakte het tweede duel tegen Scorpions, de ploeg die zo vurig de stap naar DEL2 wil maken. De mannen kunnen zich opmaken voor een iets langere zomer dan gepland, waarbij reikhalzend uitgekeken wordt naar komend seizoen. Waarin hopelijk ook de fans weer aanwezig zullen zijn op Stappegoor.