Marleau evenaart record uit 1980, Sprong wint met Washington


Face-Off IJshockey NHL

Elf wedstrijden in de NHL. Alle aandacht ging uit naar Patrick Marleau van San Jose Sharks. Hij evenaarde het record ‘Most games played in the NHL’ uit 1980 van Gordie Howe. Washington Capitals won met Sprong bij Philadelphia en Conor McDavid is de eerste met 70 punten dit seizoen.

LEES OOK: Slordig Tilburg verliest van Herne

Minnesota Wild – San Jose Sharks 5-2

1.767 NHL-duels voor de 41-jarige Patrick Marleau. Hij evenaarde het recorde van Gordie Howe uit 1980. De Sharks gingen wél onderuit in Minnesota. Mats Zuccarello had een goal en assist.

Philadelphia Flyers – Washington Capitals 3-6

Inmiddels staat de teller op 730 goals voor Alexander Ovechkin. Hij schreef er weer twee bij tegen de Flyers. John Carlson hielp zijn captain door vier assists te geven.

Winnipeg Jets – Edmonton Oilers 0-3

Oilers-goalie Mike Smith pakte een 26 save shutout. Connor McDavid gat twee assists. Hij is de eerste speler die 70 punten bereikte dit seizoen. Ook Leon Draisaitl leverde twee assists af.

Carolina Hurricanes – Nashville Predators 3-1

In zijn tweede wedstrijd voor de Hurricanes scoorde verdediger Jani Hakanpaa zijn eerste goal in Carolina. Het bleek ook nog eens de game winner te zijn. Carolina behield daarmee de koppositie in de Central division en mengt zich in de top-3 van de NHL.

Tampa Bay Lightning – Florida Panthers 3-5

Voor de eerste keer dit seizoen verliest goalie Andrei Vasilevskiy in Tampa met de Lightning. Florida’s nieuwe aanwinsten Sam Bennett (2A) en Brandon Montour (1G) pakten meteen punten mee in hun eerste wedstrijd.

Dallas Stars – Columbus Blue Jackets 5-1

Maar liefst zeven spelers met twee punten voor de Stars. Samen met Nashville en Chicago strijden zij om de vierde plek in de Central division. Columbus kent een dramatisch seizoen en staat (nog) 24e op de ranking.

Buffalo Sabres – Pittsburgh Penguins 2-3

Met de winst op de Sabres pakten de Pens een vijf game point streak, terwijl de Sabres nu officieel uitgeschakeld zijn voor de play-offs. Pens goalie Tristan Jarry maakte 28 saves.

New York Rangers – New Jersey Devils 6-3

Op zijn verjaardag scoorde Pavel Buchnevich een hattrick voor de Rangers. Teamgenoot Artemi Panarin had een goal en drie assists. De derde overwinning op rij voor de Rangers, die nog mogen hopen op het post-season.

Detroit Red Wings – Chicago Blackhawks 4-0

Detroit verloor na drie winstpartijen weer eens. Chicago-goalie Malcolm Subban pakt een 29 save shutout en Patrick Kane noteerde twee punten (1G, 1A)

Montreal Canadiens – Ottawa Senators 0-4

Voor het eerst in twee jaar pakte Ottawa-goalie Matt Murray weer eens shutout met 23 saves. Rookie Drake Batherson gaf drie assists. De terugkeer van Carey Price tussen de palen leverde de vijfde nederlaag in zeven wedstrijden op voor de Canadiens .

Arizona Coyotes – St. Louis Blues 3-2

Met de terugkeer van Darcey Kuemper na een blessure voor de Coyotes, wist Arizona na vijf nederlagen weer te winnen. De enige goal in de derde periode van rookie Michael Bunting besliste het duel in het voordeel van de mannen uit Phoenix.

Previous Slordig Tilburg loopt zich stuk op Herner E.V.
Next Falende powerplay kost Tilburg finale Oberliga Nord