Slordig Tilburg loopt zich stuk op Herner E.V.


Tilburg Trappers Herner EV
Foto: Arie Leeuwesteijn

De eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs werd geen succes voor de Trappers. Na zestig minuten stond er 1-4 op het bord. Herne kwam, zag en overwon. Pas in de allerlaatste minuut wist Tilburg de Duitse muur genaamd Bjorn Linda te breken.

Lees ook: Alexandre Bremer stopt bij Luik Bulldogs

Tilburg Trappers – Herner EV 1-4

Aan het begin van de wedstrijd was het nog aftasten en de beide goalies gaven geen rebounds weg, zodat er weinig kansen aan beide kanten te bespeuren waren. Halverwege de eerste periode werd puckverlies door de Trappers in de neutrale zone keihard afgestraft door Herne. De puck werd onderschept door Michel Ackers. Hij kon alleen op goalie Ian Meierdres afgaan en in de rebound wist Patrick Asselin te scoren. De laatste zes minuten van de eerste periode kreeg Tilburg de uitgelezen mogelijkheid om te profiteren van een man meer situatie. Aangezien Herne drie straffen achter elkaar pakte. Zelfs twintig seconden 5 op 3 was niet besteed aan Tilburg.

Tilburg Trappers Herner EV
Foto: Arie Leeuwestijn

Een zeer gedisciplineerd spelend Herne kon niet gebroken worden op de powerplay. De mogelijkheden die Tilburg creëerde werden geblokt door Herne, de puckaanname was slordig van de Trappers of Bjorn Linda lag in de weg. Desalniettemin werd de eerste periode afgesloten met een licht overwicht qua schoten van twaalf om negen.

Licht overwicht

Ook in de tweede periode was er het lichte overwicht voor de Trappers, maar net zoals in de eerste periode werden de mogelijkheden niet benut. Het spel was te vergelijken met de eerste periode. Een strijdend Herne voor ieder stukje ijs en laat in de periode werd de strijdlust beloond. Na een straf van Jordy Verkiel voor tripping wist Patrick Asselin zijn tweede goal van de avond te scoren. Hij kon de verre hoek uitzoeken op aangeven van Niels Liesegang.

Tilburg Trappers Herner EV
Foto: Arie Leeuwesteijn

Deksel op de neus

In de laatste periode gaven de Tilburgers alles, maar de puck wilde gewoon niet goed vallen voor de Trappers. Een groot overwicht met vijftien tegen zes schoten op doel kon niet in een score worden uitgedrukt. Sterker nog, van die zes schoten door Herne werden er twee benut via Richard Muller. De 0-4 viel in de 50e minuut en dat was ook het sein voor Bo Subr om goalie Ian Meierdres naar de kant te halen. Ruud Leeuwesteijn mocht opdraven voor de laatste tien minuten maar de laatste drie mocht hij weer naar de kant, toen Tilburg met een extra aanvaller ging spelen. Uiteindelijk betaalde zich dat wel uit. In de allerlaatste minuut wist Raymond van der Schuit uitblinkende goalie Bjorn Linda te passeren met een intikker.

ALLES OF NIETS

De Trappers zullen zondag uit een ander vaatje moeten trappen op bezoek in Herne. Jordy van Oorschot gaf aan zich niet zo druk te maken na een verliespartij, want het is play-offs ijshockey. Max Hermens gaat ervoor zorgen dat het hele team er 130% voor gaat zondag.

In de andere halve finale van de Oberliga Nord wist Hannover Scorpions pas in overtime het duel te beslissen tegen de Crocodiles Hamburg. Zes seconden voor het einde van de reguliere speeltijd scoorde Hamburg de 5-5. Binnen twee minuten in overtime wisten de Scorpions de zege naar zich toe te trekken. Christoph Kabitzky maakte de game winning goal.

INTERVIEWS:

Na afloop van het duel stapten Mickey Bastings en Danny Albrecht voor de camera bij Cor Machielsen

Previous Vegas zet Anaheim voor schut, Boston rukt op
Next Marleau evenaart record uit 1980, Sprong wint met Washington