Top-4 in East binnen één verliespunt, in Central ook razendspannend


Face-Off IJshockey NHL

We gaan richting de slotfase in het reguliere seizoen. De meeste clubs moeten nog ongeveer tien duels spelen, op Vancouver Canucks na. In East is het ongekend spannend. Daar staan Washington, New York Islanders, Pittsburgh en Boston binnen één verliespunt van elkaar. In de Central Division is het ook razendspannend.

Lees ook: Marleau breekt record van Gordie Howe

New York Islanders – New York Rangers 6-1

New York Islanders kwam op gelijk hoogte met koploper Washington. De Isles rekenden af met stadgenoot Rangers. Anthony Beauvillier was met een goal en drie assists op dreef.

Pittsburgh Penguins – New Jersey Devils 7-6

Na 40 minuten stond het 6-0. Case closed. ‘Mooi niet’ dachten de Devils, die er in de slotperiode nog zes maakten. Sidney Crosby maakte in de 52e minuut de verlossende zevende treffer voor de Pens. Pittsburgh komt door de zege op een punt van Washington en New York.

Buffalo Sabres – Boston Bruins 0-2

De Bruins wonnen voor de vijfde keer op rij en staan op vier punten van de koplopers. Boston heeft nog twee duels tegoed. Tuukka Rask maakte 32 saves voor de shutout, waar Brad Marchand zijn 24e van het seizoen maakte.

Tekst gaat verder onder de stand

East Division NHL

Tampa Bay Lightning – Carolina Hurricanes 1-4

Carolina deelde een tik uit aan directe concurrent Tampa Bay. De Canes wonnen met 4-1 in de Amelie Arena. Nino Niederreiter had een goal en assist. Carolina leidt de dans in Central en staat tweede in de algemene ranking.

Florida Panthers – Columbus Blue Jackets 5-1

Bij Florida maakte Spencer Knighzijn NHL-debuut. De 13e overall pick van 2019 is de eerste goalie die in 2000 of later geboren is en maakte 32 saves. Sam Bennett maakte er twee. De Panthers melden zich nadrukkelijk in het topgeweld.

Dallas Stars – Detroit Red Wings 5-2

Dallas is aan een indrukwekkende comeback bezig. Het is 6-0-2 in de laatste acht duels en heeft inmiddels plek vier voor het grijpen. Rookie Jason Robertson pikte een goal en assist op voor de Stars.

Tekst gaat verder onder de stand

NHL Central Division

Vancouver Canucks – Toronto Maple Leafs 6-3

Vancouver won voor de tweede keer op rij van koploper Toronto. De Leafs verspeelden een 3-2 voorsprong. Tanner Pearson maakte er twee, Braden Holtby had 37 saves voor de Canucks.

Los Angeles Kings – Anaheim Ducks 4-1

In het kelderduel in het Westen wonnen de Kings van de Ducks. Andreas Athanasiou en Blake Lizotte pikten beiden een goal en twee assists op. Los Angeles mag nog hopen op de play-offs.

Previous Marleau pakt record Gordie Howe, Vegas is on fire
Next Vegas als eerste naar de play-offs, prachtige comeback Chicago