SDE niet beloond tegen Lulea, Göteborg puntloos


Afgelopen weekend maar één wedstrijd voor de dames van SDE aangezien tegenstander Modo getroffen is door een Covid-19 issue. Göteborg moest vol aan de bak met back to back games. SDE deed het weer goed tegen Lulea, maar zoals afgelopen week wederom geen punten tegen de koploper. Göteborg kon ook geen verrassingen bewerkstelligen en de twee wedstrijden leverden eveneens nul punten op.

SDE-Luleå/MSSK 0-3

Luleå heeft nu achttien wedstrijden op rij gewonnen in de SDHL. Tevens hield de club ook voor de tweede wedstrijd op rij de nul. Vandaag was het Sara Grahn die alle 23 schoten tegen SDE redde. Aanvallend voor Luleå waren het Emma Nordin, Linn Peterson en Michela Cava die voor de goals zorgde. Na de Covid-19 perikelen bij SDE is dit inmiddels de achtste nederlaag op een rij. De vijf keer twee minuten met een vrouw minder werden in de kiem gesmoord. Oftewel de penalty kill was sterk van SDE. Savine Wielenga gaf na de wedstrijd aan dat het de eerste periode gelijk opging, alleen heeft SDE moeite met scoren en de koploper Lulea straft keihard fouten af die gemaakt worden. Tevens is er een speelster bij gekomen uit Malmö en derhalve staan er weer vier lijnen op het ijs. Dus we zijn weer op volle sterkte. Maree Dijkema vult aan dat tegen Lulea SDE altijd wel goede wedstrijden spelen en we eindelijk weer verlost zijn van de Covid-19 perikelen. “We kunnen echt beter mits we constanter worden.”

Leksand-Göteborg 3-1

Directe concurrent Leksand begon deze wedstrijd vol gas. Dus het was niet echt zo vreemd dat het slechts 1 minuut en 25 seconden duurde voordat de eerste goal in het net lag. Göteborg zette echter binnen zes minuten de gelijkmaker op het bord. Via Louisa Lippiat Durnell viel de 1-1 binnen. Toch bleven de punten bij de thuisclub. Na goals voor Leksand in de vijfentwintigste en zesenvijftigste minuut stond Göteborg toch met lege handen. Na de wedstrijd had Face-Off contact met Esther de Jong.  “We kwamen te laat aan na een lange busreis en moesten een snelle off ice warming up doen. Daardoor begonnen we de wedstrijd niet goed. Ook vanuit Leksand was het een matige wedstrijd vandaar die uitslag die zo close was.”

Brynäs-Göteborg 5-2

Brynäs pakte dit weekend de tweede overwinning. Zij volgden de penaltywinst tegen HV71 gisteren op door Göteborg met 5-2 te verslaan. Brynäs pakte gelijk een ruime voorsprong in de eerste periode waarin ze drie keer op rij scoorden. Vlak voor het begin van de eerste rustpauze wist ook Göteborg op de scoresheet te komen via Sena Suzuki. Uiteindelijk won Brynäs met 5-2. De topscorers van de thuisploeg waren Anna Meixner, Josefin Bouveng en Lara Stalder, die allen drie punten scoorden. Esther de Jong vertelde dat tegen Brynas het een stuk beter ging ondanks dat de uitslag dat doet vermoeden. “Brynas moest zelfs een time-out nemen om tactische aanpassingen te kunnen doen. Uiteindelijk 5-2 verloren maar we speelden veel beter dan zaterdag.”

De stand per 1 februari.

Previous Sprong schiet eerste goal binnen, vierde lijn Washington imponeert
Next Sprong schiet opnieuw raak, eerste nederlaag Washington